...

Els de Schepper wordt iconische Judy Garland

Op de planken van Studio Zuid in Antwerpen

Els de Schepper wordt iconische Judy Garland in jubileumproductie ‘Judy, the musical dinner show’. In juni 2022, het jaar en de maand waarin de veelgeprezen en geliefde Amerikaanse actrice en zangeres Judy Garland (10 juni 1922 – 22 juni 1969) haar honderdste verjaardag vierde, brengt de producer van Music Hall de jubileumproductie uit van “Judy, de muzikale dinnershow” op de planken van Studio Zuid in Antwerpen. Het belangrijkste puzzelstukje in deze productie, die je tot ver door de regenboog voert in het verhaal van de rouwende Judy Garland, die zich in 1968 voorbereidt op haar laatste serie concerten in de beroemde Londense nachtclub, “The Talk of The Town”, is natuurlijk: Wie wordt de Vlaamse Judy?

Els De Schepper

Els mag haar rol als legendarische grande dame opnieuw opnemen

Het antwoord op die vraag was net zo duidelijk bij Music Hall, want wie kan Judy Garland’s turbulente reis – met haar kenmerkende cocktail van talent, vlijmscherpe humor en vastberadenheid – wie kan beter met geloofwaardigheid portretteren dan de actrice, cabaretier, zangeres en schrijfster Els. Schepper? Nadat ze Edith Piaf tussen oktober 2015 en mei 2016 een unieke vorm gaf in de musical Piaf, mag Els haar rol als legendarische grande dame opnieuw opnemen in de Music Hall-productie. In deze rol treedt Els de Schepper ook in de voetsporen van Renée Zellweger, die op 9 februari 2020 een Oscar won voor “Beste Actrice” voor haar rol als Hollywood-icoon in de veelgeprezen filmversie van “Judy”.

Beroemde nachtclub “The Talk of The Town”

“Judy, de muzikale dinnershow” wordt een onvergetelijke culinaire ervaring. Je schuift letterlijk aan tafel in de beroemde nachtclub “The Talk of The Town”. Van de eerste heerlijke hap, via het rijzende glas tot de laatste onvergetelijke noot. Verhuis van Judy’s intieme hotelkamer naar het grote podium waar ze haar laatste concert geeft, ondersteund door een big band, met Garland’s beroemdste nummers zoals “Come Rain or Come Shine” en het onvergetelijke “Somewhere over the Rainbow”. Word onderdeel van haar verhaal, haar onvergetelijke diner, haar beste concert en geniet als Judy Garland voor de laatste keer haar vleugels uitslaat en eenzame hoogten wil vliegen, ver voorbij de regenboog!

Voor Judy een pijnlijke herinnering

Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje komt te staan, reist levende legende Judy Garland, samen met haar vertrouwde pianist Anthony en nieuwste verloofde Mickey, in 1968 af naar Londen om een reeks uitverkochte concerten te spelen in de befaamde nachtclub ‘The Talk of The Town’. De actrice en zangeres hoopt na een reeks privé- en drugsproblemen op een grootse comeback om financieel en mentaal uit een diepe put te kruipen. Al is het verleden waar het publiek haar juist zo om bewondert, voor Judy een pijnlijke herinnering.

Judy haar ster schittert nog steeds

De reeks concerten is een triomf en tegelijkertijd een compleet fiasco: op goede dagen demonstreert Garland haar verbazingwekkende talent tot grote vreugde van haar geliefde publiek, datzelfde boze publiek jaagt haar schreeuwend van het podium. Ervaar de turbulente reis van Judy Garland met haar kenmerkende cocktail van talent, vlijmscherpe humor en vastberadenheid terwijl je je voorbereidt op haar ultieme concert. In juni 1969 sterft Judy Garland aan een accidentele overdosis, maar haar ster schittert nog steeds!Els De Schepper

Judy, the musical dinner show’, vanaf 1 juni 2022 in Studio Zuid te Antwerpen. Tickets en info: www.musichall.be