...

Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx niet op het eerste bevrijdingsfeest

Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx niet op bevrijdingsfeest

Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx komen niet naar het bevrijdingsfeest, nu de grote festivalorganisaties de handdoek in de ring gooien. “Jammer voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken!” Met “Ik wil Feesten!” lanceerden de Aalsterse dj/producer Arthur Lewis (20) en de Glabbeekse social media content creator Gerben Tuerlinckx (20) eind juni hun eerste gemeenschappelijke single. Met 23.000 YouTube views 30.000 Spotify-streams doet de themasingle van het Grote Bevrijdingsfeest het bijzonder goed. “Normaal zouden we hem eind juli ook voorstellen op het gelijknamige evenement, maar dat werd helaas geannuleerd.

Arthur-Lewis-en-Gerben-Tuerlinkckx

Tom Van Damme, zoon van de bekende vaccinoloog

Uiteraard is dat jammer, voor ons en het publiek, maar vooral ook voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken”, klinkt het unisono bij het duo.  In’Ik wil Feesten!’ blikken Arthur Lewis en Gerben Tuerlinckx vooruit naar Pukkelpop, maar net als het Grote Bevrijdingsfeest gaat dat helaas niet door. Bij dat laatste is het duo nauw betrokken, want hun gemeenschappelijke debuutsingle is tevens ook de themasong van dit muziekfestival. Het is Tom Van Damme, zoon van de bekende vaccinoloog Pierre Van Damme, die begin juli in het Martinuspark van Deinze de festivallocatie bekendmaakte. Het Grote Bevrijdingsfeest van jongerenplatform TAGMAG en reisorganisator Route du Soleil zou de laatste week van juli plaatsgevonden hebben.

Een stevige streep door de rekening van de organisatoren

Na het Overlegcomité van maandag kregen de Organisatoren te horen dat er pas vanaf 13 augustus opnieuw evenementen mogelijk zouden zijn zonder mondmaskers en social distancing voor evenementen tot 5000 personen. .Even werd er nog overwogen om die datum aan te houden, maar toen bleek dat de meeste jongeren op die dag al andere plannen hadden, werd het Festival definitief geannuleerd. “Wij vinden het uiteraard heel jammer, maar het is vooral een stevige streep door de rekening van de organisatoren. Chapeau voor de manier waarop ze voor dit bevrijdingsfeest gevochten hebben en er alles aan hebben gedaan om het op een veilige manier te laten plaats vinden.

Mensen kijken echt uit naar een goed feestje

Via ons boekingskantoor hebben ze ons steeds op de hoogte gehouden en in hun Communicatie staat ook dat ze alle ticketkopers netjes gaan terugbetalen”, zegt Arthur Lewis. “Voor ons was het inderdaad een unieke kans om ‘Ik wil Feesten!’ voor te stellen aan 5000 mensen, want we hadden een mooie plaats op het podium toegewezen gekregen. Laten we hopen dat er binnenkort nog veel bevrijdingsmomenten komen, want er zijn mensen die echt uitkijken naar een goed feestje. Als het op een veilige, verantwoorde manier kan, smijten we ons als duo en willen we het publiek vooral een toffe avond bezorgen, wees daar maar zeker! van”, zegt Gerben Tuerlinckx enthousiast.

Arthur Lewis en Gerben Tuerlinckx

De debuutsingle ‘Ik wil feesten!’ van Arthur Lewis en Gerben Tuerlinckx verscheen op Wanted Music en is nu digitaal beschikbaar.