...

Generation Gap werd omgedoopt tot Coelwerck

Generation Gap werd omgedoopt tot Coelwerck

Truiense poprockband Generation Gap werd omgedoopt tot Coelwerck en viert dit met de nieuwe single ‘Voor Altijd’. Truiense Poprockband Coelwerck, voorheen bekend als Generation Gap, bracht vorige week een nieuwe single “Voor Altijd” uit. De vijf leden van de band besloten ook om de nieuwe groepsnaam te combineren met het uitgeven van het nieuwe nummer. “We leveren al jaren covers van bekende nummers op onze concerten”, aldus leadzanger Marc Mathijs. “Voor Altijd” is het eerste nummer dat we ooit hebben geschreven en dat we nu hebben uitgebracht, dus het leek ons ​​het perfecte moment om een ​​nieuwe naam te creëren in het Limburgse zandige land. ”

Generation Gap (Coelwerck)

Een Limburgse mijnwerker

“Wij vonden dat het brengen van Nederlandstalige muziek ook een Nederlandstalige naam verdiende.” “Wij zijn een band die veel nadruk legt op het Nederlandstalige lied. Omdat we alle vijf Limburgse wortels hebben, wilden we onze nieuwe naam ook een Limburgs karakter geven ”, knipoogt Marc. “Coelwerck (er) is eigenlijk niet meer en is eigenlijk niet meer of minder dan een Limburgse mijnwerker. Bovendien besloten we unaniem dat het geweldig klonk, dus de keuze was snel gemaakt ”, lacht Marc enthousiast “Verder is er niets veranderd in de groepsformatie”, zegt Marc.

“Follow The Light’ ” van zanger Stan Van Samang

“Dus mensen zullen Steven Dirix (toetsenist en achtergrondzang), Thomas Vanmechelen (bas en achtergrondzang), Joeri Delvaux (drummer), Dorian Onkelinx (gitaar) en ik nog steeds op het podium zien tijdens al onze Coelwerck-shows. Volgens de zanger verliep de overgang van covers naar eigen liedjes geleidelijk. Vorig jaar presenteerden de Limburgers hun debuutsingle “Follow Het Licht”. Het was een Nederlandse uitvoering van het nummer “Follow The Light’ ” van zanger Stan Van Samang. “Een nummer met een leuke boodschap dat we in de tijd van de Corona een extra lichtje wilden geven in het donker”, vertelt Marc.

Thomas schreef en ontwikkelde de muziek

“Dit keer vonden we het echter tijd om met een nummer te komen dat helemaal ‘wij’ is. Thomas schreef en ontwikkelde de muziek met de rest van de band en ik zorgde voor de teksten ”, zegt hij trots. Voor Altijd is een lied geworden dat het verhaal zingt van een man die heel veel van zijn vrouw houdt en niet wil dat ze weggaat. Een simpele boodschap die toch heel universeel aanvoelt ”, aldus de zanger. Ondertussen is de groep al druk bezig met de opvolger. “Ondanks de Corona zijn we positief”, zegt hij. “Coelwerck is hier permanent!

Naast covers ook onze eigen nummers

We willen het zeker aan onze fans laten zien. Alle vijf hebben ze de afgelopen maanden keihard gewerkt aan de nieuwe oefenruimte. Door naast covers ook onze eigen nummers te schrijven, willen we hen duidelijk maken dat onze passie voor muziek – ondanks de moeilijke tijden waarin we ons als muzikant bevinden – nog steeds net zo groot is. Dus we blijven gewoon muziek maken!” “We hopen dat het mensen inspireert om ook positief en hoopvol te blijven”, zegt Marc. “Daarom willen we een nummer terugbrengen met een diepere, verweven boodschap.

Onze eerste single “Voor Altijd”

De opvolger waar we nu aan werken in samenwerking met Bart Claus en Studio Recall, die ook Voor Altijd produceerde, vertelt over het verlies van een dierbare. Een herkenbaar gevoel waar iedereen vroeg of laat mee in aanraking komt ”, verzucht de zanger. “Ondanks onze tegenslagen blijft het voor ons belangrijk om elke dag ons best te doen en met hoop naar de toekomst te kijken. Daarom zijn we enorm trots dat deze manier van denken heeft geresulteerd in onze eerste single “Voor Altijd”.

‘Voor Altijd’, de nieuwe single van Coelwerck, kan u vanaf nu beluisteren op alle grote streamingplatformen.