...

Dilbekenaar Ivo de Bisschop brengt boek uit rond Stop Parkinson Walk

Nieuwe actie en boek van Ivo De Bisschop

Dilbekenaar Ivo De Bisschop stapt Op 13 mei 2021 de laatste kilometers van de Stop Parkinson Walk die hij vorig jaar door Corona moest staken. Hij wandelt dit jaar het laatste traject De Panne-Oostende met een dubbel doel. Dit is tevens het startschot voor de actie dit jaar:“Let’s Move For Parkinson”. Ook zal hij naar aanleiding van deze nieuwe actie zijn boek voorstellen:: ‘Grenzen verleggen The Walk around Belgium in 49 days.’. Dit boek brengt het verhaal van die tocht: hoe de Stop Parkinson Walk een golf van solidariteit heeft teweeggebracht bij mensen met parkinson in het ganse land, bij lokale besturen en verenigingen. Bovendien viel op elk dag iets interessants te zien en ook die weetjes kan je lezen in het boek.

Boek Grenzen verleggen

Verschillende BV’S steunen de actie

Let’s Move for Parkinson is een initiatief van Demoucelle Parkinson Charity en Stop Parkinson. Ze roepen iedereen op om meer te bewegen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het onderzoek van Parkinson. Laten we verder gaan met de runs van Parkinson van 13-30 mei. Koen Naert, Maarten van Gramberen, Paul Vandenbosch, Gunther Neefs, Tony Mary en Marlène de Wouters lieten tijdens de challenge berichten achter om deelnemers te motiveren. De wereldberoemde dj’s Dimitri Vegas en Like Mike maakten een Spotify-afspeellijst voor het evenement. Golazo organiseert een virtueel evenement. Er is nog steeds dringend onderzoek nodig om deze ziekte te begrijpen en te genezen. Er is momenteel geen behandeling die de ziekte stopt, vertraagt ​​of voorkomt.

dimitri_like_mike_parkinson

Michael J. Fox Foundation

Al meer dan 50 jaar is de behandeling beperkt tot het verlichten van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven met medicijnen (zoals levodopa en dopamine-agonisten), paramedische zorg (inclusief fysiotherapeuten en logopedisten) en bepaalde chirurgische ingrepen (zoals diepe hersenstimulatie). Daarom is er grote behoefte aan een behandeling die de ziekte kan stoppen. Het opgehaalde geld gaat volledig naar onderzoek: veelbelovende Europese projecten om een ​​oplossing te vinden voor de ziekte van Parkinson. De ondersteunde projecten worden geselecteerd samen met experts van de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research.

Praktisch

Data: Van donderdag 13 mei  tot zondag 30 mei. Inschrijven kan vanaf nu.

Inschrijving via : Let’s move for Parkinson – LetsMove.com

Timing:  Je kan 1 van de 6 dagelijkse ‘departure waves’ kiezen en de virtuele route rond België starten op een moment dat jou past of je vrienden of collega’s met wie je je verbonden wil voelen (of met wie je in competitie wil gaan)

Wat je kunt verwachten?
Je kiest zelf waar en wanneer je loopt of wandelt: tussen 13 mei en 30 mei.Je kiest je afstand: 1 km, 5 km, 10 km of 20 km.Je loopt of wandelt waar je wilt: starten bij je voordeur, op je favoriete parcours of rondjes op de atletiekpiste? Wij plannen elke dag verschillende starturen: 8, 10, 13, 14, 15, 19 en 20 uur. Je start op hetzelfde tijdstip als de andere deelnemers in je golf. Je ziet de andere lopers niet, maar je weet dat ze er zijn. Je loopt niet alleen. Daag je loopbuddy’s, collega’s of vrienden uit, schrijf je in voor dezelfde golf en volg elkaar virtueel in de MyTrace-app.

Wat zul je horen? 

Onze sprekers bouwen de spanning op naar de start en nemen je verder mee op sleeptouw.

Elke kilometer hoor je je afgelegde afstand, tussentijd en je positie in de wave.

Onderweg zorgen we voor interessante en inspirerende animatie om je naar de finish te loodsen, met speciale boodschappen van parkinson-onderzoekers, patiënten en bekende Belgen zoals Marlène de Wouters, Koen Naert, Gunther Neefs, Tony Mary, Maarten van Gramberen en Paul Vandenbosch.

Dimitri Vegas en Like Mike stelden speciaal voor Let’s move for Parkinson een Spotify-lijst samen om je te motiveren en vol te houden.

Ingezonden foto’s