...

GUSHBE ziet de toekomst positief en gaat voor nieuwe single

GUSHBE ziet de toekomst positief en gaat vol voor nieuwe single ‘Gotta Be The One

Het Lanakense duo GUSHBE (“Love Is An Art”, “Out Of Place”), waaronder Roland Smeets en zangeres Elke Nijst, ontmoetten elkaar op de Lanaken Academie voor Muziek en Theater. Voormalig directeur Roland en zang- en gitaarleraar Elke waren er tot voor kort collega’s. “We konden het vanaf de eerste minuut goed met elkaar vinden en al snel merkte ik dat Elke een heel mooie stem heeft”, zei Roland, die met Elke zijn nieuwste compositie “Gotta Be The One” uitbracht. Ze speelden toen zo goed dat het duo besloot om samen liedjes te gaan schrijven. En dat nadat Roland vorig jaar vertrok als regisseur. “Er was zo’n stroom van ideeën dat we al snel besloten om naar een professionele studio te gaan om een ​​paar nummers op te nemen.

GUSHBE

Roland en Elke wilden een ​​internationale naam te creëren

Het inspireerde ons meteen om een ​​internationale naam te creëren voor de klinkende groep ”, zegt Roland enthousiast. “GUSHBE is gebaseerd op het Engelse woord” gush “wat gril of stroom betekent, in ons geval is het een stroom noten. Omdat we een Belgisch topcomponistenduo zijn, wilden we er een Belgische draai aan geven door er BE aan toe te voegen ”, lacht hij. De muzikale samenwerking van het duo resulteerde al snel in een aantal nummers, waaronder GUSHBE’s debuutsingle “Love Is An Art”. Voor een modern R&B nummer met een jazz-twist riepen de songwriters de hulp in van producers Eric Davids (De Geest) en Marco Cirone (Sabien Tiels).

GUSHBE pakt uit met “Gotta Be The One”

Het lied werd begin 2020 uitgezonden op verschillende Vlaamse radiostations en werd ook enthousiast ontvangen door Radio 2. Nu pakt het duo uit met with “Gotta Be The One”, een nummer geproducet door multi-instrumentalist Arnout Hellofs, die onder meer drummer bij Hooverphonic is. “Het nummer is eigenlijk gebaseerd op een les notenleer van mij”, vertelt Roland die sinds jaar en dag notenleerlessen schrijft voor Vlaamse muziekacademies. »Ik kreeg al vaak van leerlingen te horen dat mijn lessen nogal ‘poppy’ klinken. Ik heb er daarna tijdens het uitwerken nog een “bluesrocky” tintje aan toegevoegd. Elke kwam al snel met een catchy melodie en klaar was kees ”, lacht hij.

Arnout bespeelt zelf alle instrumenten

Het duo benaderde daarop producer Arnout om hun visie helemaal tot leven te wekken. „Zowel Elke als ikzelf hadden initieel een eigen idee van wat het ritme van het nummer moest zijn. Als een goede huisvader zette Arnout er een eenvoudige ritmische begeleiding onder en zie: de beat zat gelijk goed voor ons twee! Elke werkte daarna de melodie verder uit en schreef ook de tekst. We wilden de song ook graag een mysterieus tintje geven, Arnout vulde dit perfect in door gebruik van het clavinet. Ook de retro-gitaarsolo die in het nummer zit vonden we bangelijk, alsook het feit dat Arnout zelf alle instrumenten voor zijn rekening nam. We vinden het eindresultaat dan ook écht heel tof klinken ”, vertelt hij trots.

Een song over een vrouw met ballen

Inspiratie voor hun nummers halen ze vooral uit dagdagelijkse dingen “Deze song gaat over iemand die zich niet zomaar laat inpakken en niet van plan is om zichzelf weg te cijferen of anderen te bedienen. Kortom: een song over een vrouw met ballen aan haar lijf “, knipoogt de zangeres .. Ondanks dat de primaire doelstelling van hun samenwerking liedjes schrijven is, werden Elke en Roland onlangs totaal onverwachts uitgenodigd voor een gastoptreden bij een nationale radiozender. Een debuutoptreden dat nu wel smaakt naar meer volgens het duo.

GUSHBE ziet de nabije toekomst rooskleurig in

»Door corona en de huidige maatregelen is het natuurlijk niet evident om te repeteren met een volledige band of om projecten op te starten, maar ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’”.Roland lacht »Door de ‘vrijgekomen’ tijd hebben we wel heel wat nieuwe Songs kunnen schrijven en afhankelijk van de respons bekijken we straks de verdere ontwikkelingen en mogelijke optredens ”. Elke treedt haar collega graag bij “We just go with the flow. We zien wel wat voor moois er zich nog aandient voor GUSHBE in de nabije toekomst ”, klinkt het positief. Dat die toekomst er rooskleurig uitziet staat alvast als een paal boven water, want het songwritersduo werkt momenteel in de studio aan een opvolger voor “Gotta Be The One”.

Foto: Buzzard

info