...

Kenn Colt herontdekte zichzelf in Valencia

Kenn Colt dj en producer herontdekte zichzelf in Valencia

Kenn Colt dj en producer herontdekte zichzelf in Valencia: “Als je goed luistert, hoor je de zon, maar je voelt vooral de good vibes in ‘Rest of My Life’”. Hij twijfelde lang, maar net voor de feestdagen nam de dj en producer een belangrijke beslissing en verhuisde hij naar Spanje. Hij woont en werkt ondertussen al 3 maanden fulltime in het mooie Valencia, een plek waar hij voluit kan genieten van de zon. De man achter o.a. ‘Shine a Light’, ‘Come Back To Me’, ‘Sun Goes Down’ en ‘Feels Like A River’, hits die ondertussen al miljoenen keren werden gestreamd en gedraaid door o.a. Dimitri Vegas & Like Mike en Martin Garrix, voelt zich duidelijk herboren. Dat het goed met hem gaat, bewijst hij met z’n nieuwe single ‘Rest of My Life’. “De Spaanse manier van leven is heel anders dan in België.

Kenn Colt

Kenn Colt heeft zichzelf helemaal gereset

Het gaat hier vooruit, maar je merkt wel dat de mensen hier ook tijd durven nemen om tot rust te komen. Dat laatste heb ik de eerste weken gedaan, waardoor ik mezelf helemaal heb gereset”, begint hij het gesprek. Kenn mist ondertussen zoals iedereen z’n collega’s en het publiek, ondertussen is het al meer dan een jaar geleden dat hij nog eens draaide in clubs of op festivalpodia. Net als bij velen van z’n collega’s mist hij het publiek en is het ondertussen al meer dan een jaar geleden dat hij nog eens draaide in de clubs of op de festivalpodia. ’Sun Goes Down’ deed het de voorbije zomer heel goed, maar ondertussen zaten we met gesloten clubs en geannuleerde festivals.

Kenn Colt vond zichzelf in Valencia terug

Toen ik eind vorig jaar besliste om te verhuizen, had ik een sterk voorgevoel dat deze situatie nog een tijdje zou aanhouden. Een verhuis naar het buitenland stond al langer op het lijstje. Ik heb lang getwijfeld, maar finaal heb ik m’n knop omgedraaid en ben ik gesprongen. Tot nu toe was het één van m’n beste beslissingen, want in Valencia vond ik mezelf terug en tijdens dat proces is er enorm veel energie en creativiteit losgekomen. Dat heeft zich ondertussen vertaald in nieuwe muziek. Met ‘Rest of My Life’ bewandel ik een nieuwe muziekstijl die netjes overgoten is met de vertrouwde, gesmaakte Kenn Colt-saus (lacht). Ik omschrijf het als ‘herkenbare easy-cruising music met een hoog zomergehalte’.

Kenn colt hoopt dat hij zijn track mag draaien in de Marina Beach Club

Als je luistert, ervaar je de good vibes en als je je ogen sluit, zie je de zon voorbijkomen (lacht). Het is inderdaad een warme, positieve song die energie uitstraalt. In tegenstelling tot België is het hier bijna altijd mooi weer en ik sta nog steeds met verbazing te kijken wat warmte en zonnestralen doen met een mens. De meeste mensen die ik hier tegenkom, lopen rond met een big smile en als ik mijn Spaanse vrienden mag geloven, ervaar je hetzelfde gevoel als je luistert naar ‘Rest of My Life’. Ik hoop dat ik die track binnenkort mag draaien in de hippe Marina Beach Club. De eerste contacten zijn gelegd, dus nu is het afwachten en uitkijken naar het moment dat alles weer open gaat en we weer mogen draaien.

Kenn Colt past zich aan en leert Spaans

Zoals een goede Vlaming hoort te doen past ook hij zich aan aan zijn nieuwe land en leert dan ook Spaans. Die taal wil hij zo snel mogelijk onder de knie krijgen, om zich volledig thuis te voelen in Valencia.  “Het is best pittig, maar we doen ons best, ook al zal het nog wel een tijdje duren voor het er vloeiend uitkomt (lacht). Spanjaarden hebben een rijke taal en als je als buitenlander moeite doet om die te spreken, merk je dat ze dat enorm waarderen. Omdat ze hier ook openstaan voor anderen, was het voor mij makkelijk om contacten te leggen, waardoor er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Ik heb mij vooral moeten aanpassen aan het rustigere tempo en de levensstijl.  De gejaagdheid en het rushen, maken plaats om af en toe stil te staan om te genieten van mooie dingen. Het is hier geen slow-life, maar eerder een bruisende midtempo vibe die je terugvindt in ‘Rest of My Life’, mijn nieuwste single.

Kenn Colt zijn muzikale experimenten lonen

Het is een andere muziekstijl waarmee ik het publiek verras. Ik ben zeker niet iemand die voorop loopt en dus zeker geen kuddedier, integendeel ik steek liever mijn nek uit met iets nieuws” zegt Ken Colt. Zijn muzikale experimenten lonen en worden gewaardeerd. Dat kan je uitmaken door de reacties van een aantal buitenlandse platenlabels en de duizenden streams die het nummer al na een paar uur realiseerde. “Ja, da’s bijzonder fijn en het zou mooi zijn als we vanuit Spanje ook de rest van de wereld kunnen aanvliegen. We liggen voor op schema, zeker als ik kijk naar wat ik de voorbije 3 maanden van hieruit al heb gerealiseerd. Ik wacht tot het uitgaansleven terug hervat en ondertussen heb ik al vele stappen vooruit gezet, dus dat beloofd aldus Kenn Colt”.

De nieuwe single ‘Rest of My Life’ van Kenn Colt verscheen op zijn Feels Like Home Records-label en is nu digitaal beschikbaar.