...

‘RENT’ vanaf 22 september in de Blikfabriek

RENT in de blikfabriek

RENT‘ vanaf 22 september speelt in de Blikfabriek (Hoboken) de Vlaamse versie van de Broadway-rockmusical. Na een uitverkochte 5-sterren preview in het najaar van 2021, kan je vanaf 22 september 2022 de Vlaamse versie van de Broadway rockmusical RENT bekijken op de industriële site van de Blikfabriek in Hoboken. ‘RENT’ is een naar de keel grijpend werk over een groep creatieve vrienden die vechten voor hun dromen. Dit in een wereld van sociale en politieke onrust, gedomineerd door een virus dat vele levens eist. Deze situaties, geldgebrek en drugsgebruik, dagen hen zowel fysiek als mentaal uit. In plaats van dezelfde bekende namen of BV’s in de cast te zoeken, koos producer Deep  Bridge voor een geloof in jong en Belgisch muzikaal talent. Net zo puur, rauw en onversneden talent als deze ‘RENT’! Tickets en info: deepbridge.be.

 Rent

HET VERHAAL

‘RENT’ speelt zich af in de New Yorkse wijk ‘East Village’ in de jaren ‘90. Een tijd die gekleurd is door het AIDS-virus, druggebruik en sociale onrust. Centraal in het verhaal staat Mark Cohen (Stijn Proesmans), een jonge filmmaker die het leven van zijn vrienden documenteert, een creatieve bende die de bohemian levensstijl voorop stelt. Hij woont samen met rocker Roger Davis (Ruben Van Keer), die pas ontslagen werd uit de afkickkliniek. Roger wordt verliefd op zijn nieuwe buurmeisje, Mimi (Lien Van den Bossche). De nachtclubdanseres vindt bij hem troost want, net als Roger, heeft ook zij AIDS.

Maureen (Charlotte Campion), het ex-lief van Mark, woonde ook in het voormalige fabriekspand, maar leeft nu samen met advocate Joanne (Saïn Vantomme). Hun voormalige huisgenoot Benjamin ‘Benny’ (Kenny Verelst) trouwde rijk en investeerde mee in het gebouw. Zo wordt hij de huisbaas van Mark, Roger en Mimi, wat voor disbalans zorgt in de groep. Docent Tom Collins (Pieter Jan De Paepe) zorgt voor steun uit onverwachte hoek. Nadat Collins overvallen wordt op straat ontmoet hij Angel (Bart Aerts) die hem te hulp schiet, waarna deze hartelijke persoonlijkheid ook deel wordt van de vriendengroep.

Rent 2022 cast

Een jaar lang volgt Mark de levens van zijn vrienden, die elk op hun manier geconfronteerd worden met de harde realiteit en weer opgetild worden door de warmte van hun vriendschap. Marks film vormt zo het verhaal van ‘RENT’, een tranche de vie die niemand onberoerd laat.

Creatives
Muziek, script & liedteksten: Jonathan Larson
Arrangementen: Steve Skinner
Origineel concept & aanvullende songteksten: Billy Aronson
Music Supervisor & aanvullende arrangementen: Tim Weill
Dramaturg: Lynn Thomson
Regie: Stany Crets
Vertaling: Daniël Cohen
Choreografie: Oonagh Jacobs

Praktisch
‘RENT’
Vanaf 22 september
Blikfabriek – Krugerstraat 232 – 2660 Antwerpen (Hoboken)
165min. incl. pauze
Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar
Tickets & info: deepbridge.be