...

Golden Lifetime Award voor Bart Herman

Golden Lifetime Award uitgereikt aan Bart Herman

Golden Lifetime Award voor Bart Herman uitgereikt in Aarschot. Gisteravond werd in de Aarschotse Gasthuiskapel de 17e Golden Lifetime Award uitgereikt, een waarderingsprijs voor lokale artiesten. Na o.a. Will Tura, Bobbejaan Schoepen (postuum), Louis Neefs, Ann Christy en vele anderen, is dit jaar de beurt aan singer-songwriter Bart Herman, die naast Erik & Sanne (carrièreprijs) en Wim De Craene (postuum) in de bloemetjes werden gezet.Pop singer-songwriter Bart Herman (63) ontving gisteravond een gouden lifetime award voor zijn carrière na het uitbrengen van zijn 14e studioalbum “Gewassen En Gestreken” dat uitkwam op op vrijdag 9 september.

Golden Lifetime Award Bart Herman 15092022

Sinds zijn 18e bezig met muziek

Bart is al sinds zijn 18e bezig met muziek, met als eerste doel om te kunnen optreden. Hij kreeg pas een platencontract toen hij 30 was, toen een producer hem zag in een Brussels café. Het duurde nog drie jaar voordat hij in 1993 op het toneel verscheen met zijn Eurosong-stuk “Ik Ga Dood Aan Jou”. We hebben nu al 14 albums en Bart heeft meer dan 300 liedjes geschreven voor zichzelf en voor anderen: Willy Sommers, Lisa del Bo, Garry Hagger, Sergio, Dana Winner, Liliane Saint-Pierre, Nicole & Hugo… Veel andere artiesten hebben liedjes van Bart Herman in hun repertoire.

Investeren in de toekomst van lokaal talent

Bart bedankte het publiek, zijn collega-artiesten en de organisatie bij het in ontvangst nemen van de Gold Lifetime Award. In zijn toespraak was ook een bijzondere oproep aan de landelijke media opgenomen: “Ik zou iedereen willen vragen zoveel mogelijk te investeren in de toekomst van lokaal talent, vooral mensen die in het Nederlands zingen. Mensen die schrijven en muziek maken. De singer-songwriters en ook de vertolkers van hier en ga ze niet altijd zoeken in het noorden. Daarmee wil ik niet zeggen met wat uit Nederland komt niet goed is, want dat is steengoed.

Gewassen En Gestreken

Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat we hier ook steengoede nummers maken. Hier moet talent vaak deelnemen aan een tv-wedstrijd om ontdekt te worden. Ik zeg dit alleen maar, omdat ik deze Golden Lifetime Awards heel speciaal en tof vind en ik hoop dat ze ook in de toekomst blijven bestaan.” Na afloop werden de prachtige opmerkingen van Bart met applaus ontvangen door het publiek. Na de release van zijn album “Gewassen En Gestreken” begint Bart Herman op zaterdag 17 september 2022 aan zijn gelijknamige nieuwe theatertour in Zwevegem en trekt hij de komende maanden door Vlaanderen. concertdata en meer informatie vind je op www.bartherman.be. Wij vinden Deze Golden Lifetime Awards voor Bart meer dan verdiend.

Bart Herman met Golden Lifetime Award 15092022

Foto’s: House Of Entertainment.