...

Bart Herman ‘Volwassen en Gestreken’

Bart Herman heeft een nieuw studioalbum

Bart Herman zijn 14de studioalbum, gekoppeld aan een nieuwe tournee. Bart Herman voelt zich eindelijk “volwassen en gladgestreken” De populaire zanger en songwriter Bart Herman (63) brengt nu zijn veertiende studioalbum “Volwassen En Gestreken” uit, gekoppeld aan een nieuwe tour door Vlaanderen. “De een is achttien, de ander pas dertig. Ik op 60-jarige leeftijd: volwassen. Ik heb tenslotte een vaste baan, een serieuze relatie en een dak boven mijn hoofd. Kortom, het echte leven kan nu beginnen”, zegt Bart Herman met een knipoog. Ook al werd Bart zwaar getroffen door Corona tijdens het opnemen van dit album.

Bart Herman album Gewassen En Gestreken

Hij verloor zelfs even zijn unieke stem

Hij verloor zelfs even zijn unieke stem maar toch werd deze plaat een positieve plaat, met veel dankbaarheid. Naast het duo met Marcel De Groot en een hommage aan Wim Decraene, met ‘Voor Sandra’ bedankt hij alle mensen die mensen bij het uitblazen van hun laatste levensadem begeleiden. Samen met producer Jaap Kwakman en muzikanten nam zanger en songwriter Bart Herman zijn veertiende studioalbum “Volwassen En Gestreken” op, dat uit 11 nummers bestaat. In de loop der jaren is Bart uitgegroeid tot een vaste waarde in de muziekwereld. Dankzij “Ik Ga Dood Aan Jou”, een nummer dat volgend jaar 30 jaar bestaat en waarmee Bart deelnam aan Eurosong, vond het zijn weg naar een breed publiek.

Veel levenservaring en wijsheid

Met veel levenservaring en wijsheid zit Bart nu in een nieuwe fase van zijn leven. Het voelt eindelijk als “Volwassen En Gestreken”, waarnaar uitgebreid wordt verwezen in het titelnummer van haar nieuwe album. Een heerlijke twist, vervat in de typerende Bart Herman-humor, deelt hij met ons allen zijn desserten-keuzestress in ‘Dame Blanche of Crème Brûlée’, een song waarmee hij de voorbije zomer scoorde. Ook leuk is “Het Meisje Van De Drummer”, waarin hij het verhaal vertelt van “Peggy Sue” van Buddy Holly. In ‘Jij laat mij niet los’ brengt Bart een eerbetoon aan Wim Decraene.

Doad van gie

In de zomer van 2020 blikt hij terug met zijn gelaagde, aparte humor over de lockdown en hoe het ook een lastige periode was voor mensen met een verboden liefde of alcoholverslaving. Dankbaarheid staat centraal in “Voor Sandra” waar Bart alle mensen bedankt en muzikaal looft die mensen in de laatste fase van hun leven begeleiden. “Heb jij het ook?”, Het duet met Marcel De Groot en de West-Vlaamse versie van “Doad van gie” (“Ik Ga Dood Aan Jou”) zijn twee bonustracks die te vinden zijn op “Volwassen En Gestreken”.

Het nieuwe album ‘Volwassen En Gestreken’ van Bart Herman is vanaf vrijdag 9 september 2022 digitaal, maar ook fysiek – met een knappe booklet – beschikbaar. Op zaterdag 17 september 2022 start in Zwevegem zijn gelijknamigenieuwe theatertournee. Op het podium wordt Bart begeleid door Raf Helsen (drums), Mario Vermandel(contrabas) en virtuoos gestreken door Dirk Naessens (viool). Vooraf wordt de ‘John Prine der Lage Landen’ nog gehuldigd. Op woensdag 14 september 2022 krijgt Bart Herman in Aarschot een Golden Lifetime Award uitgereikt voor zijn indrukwekkende carrière.