...

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor je trip naar het vliegveld

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor je trip naar het vliegveld

De meest gebruikte vervoersmiddelen voor je trip naar het vliegveld

Hoe lekker is het om een vakantie te plannen en ernaar uit te kijken wanneer het weer zover is. Je kunt al het strand zien waarop je lekker kunt liggen bakken zodat je terugkeert mooi gebruind. Het kan ook zijn dat je mooie natuurplekken gaat bezoeken of naar een luxe oord gaat. Wat je bestemming ook is, je moet ernaar toe gaan vliegen. De vraag is dan, hoe ga je naar het vliegveld toe?

Er zijn meerdere manieren om naar het vliegveld te gaan reizen. Welke je gebruikt hangt af van wat de meest makkelijke vorm is voor je. De meest gebruikelijke vervoersmiddelen zijn:

 

  • Via een taxi die je brengt naar het vliegveld
  • Met de trein reizen samen met je koffers
  • Door middel van een bus die je naar het vliegveld brengt
  • Met de auto van jezelf of van iemand anders

 

Voor vervoersmiddelen zoals de taxi en de trein spreekt het allemaal redelijk voor zich, je stapt in met je koffers en wanneer je gearriveerd bent, stap je weer uit en ben je op het vliegveld. Wanneer je met de auto komt (van een vriend, familie of jezelf), moet je gaan parkeren op het vliegveld, bijvoorbeeld bij Parkos of een andere parking luchthaven.

Voor en nadelen van de verschillende reisopties

Er zijn met elk vervoersoptie wel voor- en nadelen te vinden. Deze gaan we nu op een rijtje zetten voor je.

Reizen met de trein

Wanneer je gaat reizen met de trein, is het handig dat deze vaak snel is waardoor je van ver kunt reizen met redelijk gemak naar het vliegveld. Een nadeel van de NS is wel dat het vaak druk is en dat er soms vertragingen zijn en of treinen worden gecanceld.

Reizen met een taxi

Het reizen met een taxi zorgt ervoor dat je vaak comfortabel kunt reizen zonder dat het te druk is met andere mensen zoals in de trein. Dit is vooral handig als je kleine kinderen hebt en dus meer moeite hebt met het letten op hun en de koffers tegelijkertijd. Een nadeel bij taxi’s is dat het wel duurder kan zijn dan de trein.

Reizen met de bus

Wanneer je met de bus rijd, is dit vergelijkbaar met de taxi, het is alleen wel iets drukker maar nog met redelijke comfort. Dit is vooral handig als je dichtbij woont omdat je anders relatief lang moet zitten in de bus naar het vliegveld.

Reizen met de auto

Dit is in principe hetzelfde als met een taxi, alleen is de auto van jou of iemand die je kent. De voordelen zijn dus ook comfort, makkelijk letten op eventuele kinderen en snel. Een nadeel is dat je meestal moet parkeren op het vliegveld. Dit kan duur zijn en het kan moeilijk zijn om een parkeerplaats te vinden. Vandaar dat platformen zoals Parkos handig kunnen zijn omdat ze je helpen om een parkeerplaats vlakbij het vliegveld te vinden. Ze doen dit door verschillende parkeerplaatsen te vergelijken voor de beste prijzen en een eventuele privéshuttle naar het vliegveld.