...

Welke behandelopties zijn er voor een burn-out?

burn-out stress-ge5777c81b_1920

Welke behandelopties zijn er voor een burn-out?

Je voelt je al een tijdje ‘uitgeblust’ en uiteindelijk bevestigd zowel de huisarts als de bedrijfsarts dat je te maken hebt met een burn out. Het grote voordeel van een burn-out, is dat de klachten zelf kunnen worden verholpen. Door onder andere rust te nemen, zul je al snel merken dat de klachten naarmate de tijd vordert verder zullen gaan afnemen. Toch blijkt dat dit vaak een stuk lastiger is dan aanvankelijk werd gedacht. Heb jij te maken met een burn-out en wil je graag weten welke behandelopties er allemaal zijn? Dan is dit artikel een must read voor jou! Hierin bespreken we namelijk verschillende mogelijkheden die er zijn om een burn-out te behandelen.

Ga met je naasten in gesprek

Wanneer je een burn-out hebt, dan is het allereerst belangrijk dat jij je naasten hiervan op de hoogte brengt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat er bepaalde situatie zijn voorgevallen, waarin je misschien wel anders hebt gereageerd dan wat ze normaa lgesproken van je gewend zijn. Zolang jij hier geen duidelijke verklaring voor hebt en deze ook niet met ze deelt, kan dit leiden tot vervelende situaties. Breng ze daarom op de hoogte van je huidige situatie en vraag om begrip

Bepaal de waarde van mensen in je omgeving

Ben jij dagelijks omringd door tal van verschillende mensen. Dan is het aannemelijk dat deze mensen zowel positieve als negatieve invloed op je uitoefenen. Het is vooral wanneer je te maken hebt met een burn-out belangrijk dat je afscheid neemt van de mensen die een negatieve invloed op je hebben. Dit kost je namelijk ontzettend veel energie, wat ervoor kan zorgen dat de weg naar herstel alleen maar langer duurt. Daarnaast zullen deze mensen ook in de toekomst geen toegevoegde waarde voor j hebben. Het kan dus verstandig zijn om tijdig afscheid van deze mensen te nemen.

Bekijk de situatie op je werk

Een burn-out overkomt je meestal mede doordat het je ook op het werk allemaal even te veel wordt. Zorg er daarom dus ook voor, dat je voor jezelf in kaart weet te brengen welke werkzaamheden je eventueel het liefst zou willen afstoten, zodat je je reguliere werk op een goede manier kunt blijven uitvoeren. Ga daarnaast in overleg met je leidinggevende om te kijken hoe dit ook in de praktijk vorm gegeven kan worden. Het is immers voor beide partijen van belang dat je goed blijft functioneren.