...

Antwerpen Zingt op nieuwe locatie

Antwerpen Zingt één groot volksfeest

Antwerpen Zingt met een hele reeks meezingers. Volgende artiesten werken mee aan Antwerpen zingt: Loes Van den Heuvel, Koen Crucke, Stef Poelmans en Dertigers-acteur Kristof Goffin warmen op. Op zaterdag 20 augustus 2022 kan je, voor het eerst, op de vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van de Cockerillkaai terecht voor een nieuwe editie van ‘Antwerpen Zingt’. “Na de verplichte pauze en de kleine editie van vorig jaar op het Bollekesfeest, trekken we dit jaar weer alle registers open. Antwerpser dan ooit, met lokale gastartiesten en op een nieuwe locatie, wordt de komende ‘Antwerpen Zingt’ weer één groot volksfeest.

Antwerpen Zingt

Veel sfeer en gezelligheid

Vanaf 17u00 openen we de deuren van ons terras en kunnen de mensen er al terecht voor veel sfeer en gezelligheid. De Meezingers, zijnde Loes Van den Heuvel, Koen Crucke, Stef Poelmans en Dertigers-acteur Kristof Goffin, starten om 18u45. Aansluitend worden de liedjes gezongen uit het meezingkrantje en komen er nog drie Antwerpse gastartiesten langs”, zegt organisator Wim Van der Borght. Meer info over het evenement vind je op https://www.antwerpen-zingt.be. Antwerpen Zingt een koor, een podium, een krantje met de liedjesteksten en grote schermen, dat zijn zowat de basisingrediënten van de succesformule ‘Vlaanderen Zingt’, waar het stichtende ‘Antwerpen Zingt’ mee van aan de basis ligt.

Antwerpen Zingt gastartiesten

Mensen van verschillende leeftijden

Ongelofelijk hoeveel mensen van verschillende leeftijden er weer zin in hebben om met ons te komen meezingen. De eerste zomer zonder maatregelen of beperkingen vertaalt zich nu al in een recordopkomst. Overal waar we met onze meezingavond neerstrijken is het publiek massaal aanwezig. Het is duidelijk dat mensen het sterke, verbindende gevoel van samen zingen in groep echt gemist hebben. Het is ook het eerste jaar dat we zo’n opvallende instroom van jongeren en jonge bezoekers hebben. Deze meezing avond is de bakermat van het verhaal, maar toch schrijven we de komende editie opnieuw geschiedenis. Het zal op 20 augustus 2022 de eerste keer zijn dat het plaatsvindt op een nieuwe locatie.

Begonnen op de Grote Markt

We zijn destijds begonnen op de Grote Markt. Daarna verhuisd naar de Gedempte Zuiderdokken, maar omwille van de parkeergarages die er gebouwd zijn en de groene omgeving, was dat een eindig verhaal. We verhuizen dus een paar honderd meter, richting de Schelde. Op de vernieuwde Scheldekaaien, ter hoogte van de Cockerillkaai, kunnen we een massa volk ontvangen”, zegt Marc Dhollander, de Antwerpse drijvende kracht achter het meezingevenement. De succesformule blijft dezelfde: “Omdat het werkt, gaan we in eerste instantie de mensen vooral laten zingen. Heel veel liedjes, aan de hand van het zangkrantje dat we verdelen. Maar, het gaat inhoudelijk wel weer Antwerpser kleuren.

Samen met een aantal bekende Antwerpse gezichten

Samen met een aantal bekende Antwerpse gezichten, die langslopen en meezingen, maken we er een nieuwe Antwerpse feestdag van”, vult Marc Dhollander nog aan. Vanaf 17u00 kan je voor hapjes en drankjes terecht op het ‘Antwerpen Zingt’-terras. Om 18u45 is het dan de beurt aan De Meezingers: Loes Van den Heuvel (Carmen uit De Kampioenen), Koen Crucke (Alberto uit Samson & Gert), Stef Poelmans (Nickelodeon, Proximus Pickx) en Kristof Goffin (Alex uit Dertigers) brengen met een sterke meezingbare setlist het publiek meteen in de juiste sfeer. “Hou ons goed in de gaten, online en op sociale media.

Meer Antwerpse gastartiesten

De komende uren maken we nog meer Antwerpse gastartiesten bekend die naar ‘Antwerpen Zingt’ komen. Buiten de 9 euro (digitaal) of 10 euro (cash) toegang, inclusief 2 drankbonnen, is ‘Antwerpen Zingt’ opnieuw een gratis evenement, zonder dat er vooraf moet worden gereserveerd. Er is voldoende sanitair voorzien. We werken ook met verplicht herbruikbare bekers. Voor het eten en drinken werken we met bonnen, waardoor het een cashless festival is”, zegt Wim Van der Borght.

Feestweekend
Antwerpen Zingt vindt op zaterdag 20 augustus 2022 plaats op de Cockerillkaai in Antwerpen. Vanaf 17u00 ben je welkom op het terras. Om 18u45 starten De Meezingers en aansluitens worden er liedjes gezongen uit het zangkrantje. Eén dag vooraf, op zaterdag 19 augustus 2022, kan je op diezelfde locatie terecht voor ‘Springtij‘, het festival waar Niels Destadsbader zijn verjaardag viert, samen met Camille, OLIVIA en Gers Pardoel. Tickets en info vind je op www.springtij.live Meer info over Antwerpen Zingt vind je op: https://www.antwerpen-zingt.be.

Antwerpen Zingt

Foto’s: House Of Entertainment.