...

Richt jouw home office in zodat jij efficiënt kunt werken

home office

Richt jouw home office in zodat jij efficiënt kunt werken

Het aantal thuiswerkers neemt nog steeds toe en het hybride werken wordt steeds meer de norm. Alhoewel het prima is om voor een keer aan de eettafel te werken, is een eigen werkplek toch een stuk fijner als je vaker vanuit huis gaat werken. Om een productieve werkdag tegemoet te gaan, is het belangrijk dat je thuiskantoor aan enkele vereisten voldoet. Wij geven je een aantal tips om jouw home office in te richten zodat je efficiënt aan het werk kunt gaan.

De juiste faciliteiten

Een fijn thuiskantoor begint met de aanwezigheid van de juiste faciliteiten. Een bureau kopen speelt hier een belangrijke rol in. Bij het kopen van een bureau moet je rekening houden met de grootte van het werkblad, alle spullen die je nodig hebt moeten namelijk binnen handbereik zijn, maar ook de hoogte van het bureau is van belang om lichamelijke gezondheidsklachten te voorkomen. De ideale bureauhoogte is afhankelijk van je lengte. Een goede oplossing hiervoor is een verstelbaar bureau. Ook een goede bureaustoel is minstens net zo belangrijk. Je moet er immers de hele dag op zitten.

Houdt werk- en woonruimte gescheiden

Een van de belangrijkste tips is om je werkruimte en woonruimtes zoveel mogelijk gescheiden te houden. Het is belangrijk dat je een plek vindt in huis waar je ongestoord aan het werk kunt. Zelfs als je beperkt bent in de beschikbare ruimte, zijn er genoeg innovatieve ideeën om een klein thuiskantoor te creëren. Denk aan de leegstaande zolder of kelder, een gedeelte van je slaapkamer of een hoekje op de overloop die niet wordt gebruikt. Zet er bijvoorbeeld een kamerscherm, kast of enkele planten tussen en je hebt een klein kantoor gecreëerd.

Schaf kantoorbenodigdheden aan

Ook de belangrijkste kantoorbenodigdheden mogen zeker niet ontbreken op je thuiskantoor. Denk hierbij aan voldoende opbergmappen en een organizer voor inkomende documenten, maar ook een perforator, nietmachine en markeerstiften. Tijdens het werken zul je merken dat deze basis kantoorbenodigdheden essentieel zijn en altijd goed van pas komen, ook al denk je ze niet nodig te hebben.

Een opgeruimd kantoor

Het ideale thuiskantoor is ordelijk en praktisch ingericht. Probeer het kantoor daarom altijd netjes en opgeruimd te houden. Benut de ruimte efficiënt door zaken die je niet direct nodig zult hebben, op te bergen zodat dit niet zal gaan opstapelen. Houdt het bij de meest essentiële benodigdheden op je thuiskantoor.