...

René Karst lanceert nieuwe single

René Karst ‘Atje voor de sfeer’-zanger

René Karst ‘Atje voor de sfeer’-zanger  lanceert opvallende nieuwe single:
‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet!’ De populaire volkszanger René Karst is een vaste waarde geworden in de Lage Landen met zijn vakantieliedjes ‘Liever te dik in de kist’ en ‘Atje voor de sfeer’ In Vlaanderen werden zijn aanstekelijke liedjes luid  meegezongen, evenals zijn buitengewone nieuwe single “Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet”. “Ik denk dat ze ook begrijpen wat ik probeer te zeggen,” begint René het gesprek met een glimlach. “Mensen vinden het leuk om overal hun eigen mening over te hebben en vinden het nu ook normaal om met iedereen alles te delen. Ik vind het prima, alleen lig ik er hoegenaamd niet van wakker. Wat mensen nu vinden van mijn bril of haarsnit, maakt mij niks uit, met een sterke knipoog.

René Karst Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet

Het gaat over onverschilligheid, niet wakker liggen van wat andere mensen denken of denken over jou of andere mensen, want het kan me echt niet schelen. Maar zo denk ik er ook echt over hé (lacht) en het mooie is dat mensen die net als mij ook zo over denken, dat eindelijk eens al zingend kunnen zeggen. Hoe leuk is dat! (lacht)”. Na zijn BBQ-liedjes van afgelopen zomer, zijn “Sneeuwscooterboy” en feestklassiekers “Liever te dik in de kist” en “Atje voor de sfeer” heeft René Karst met “Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet” een heerlijke oorwurm geschreven. Het is inderdaad een erg herkenbare uitspraak die zich perfect leent voor leuke filmpjes en TikTok’s. “In de video zie je ook een man voorbijkomen met heel veel tattoos. Nou, da’s een van mijn goede vrienden. Ook hij krijgt regelmatig wel eens een mindere opmerking over z’n uiterlijk.

Net daarom was het voor mij makkelijk om hem te overtuigen mee te werken aan de video. Ik vind het moeilijk om het zelf te zeggen, maar het nummer blijft meteen hangen. Afgelopen maandagavond heb ik de song voor het eerst gebracht tijdens de opnames van MENT TV in Diksmuide. Ongelofelijk hoe het publiek meteen reageerde en direct begon mee te zingen. Na afloop was ik lyrisch over het lied en op weg naar huis hoorde ik mensen op straat voor het refrein nog zingen. Noem het een oorwurm of een liedje met gelaagde humor, dat kan ook. Ik ben in ieder geval erg blij met het eindresultaat. Vanaf dit weekend zal hij een standaard onderdeel zijn van mijn selectie tijdens de show. Dat wordt lachen! De nieuwe single ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’ (D.I.M.E.G.E.R) van René Karst, verscheen bij House of Entertainment en is digitaal beschikbaar