...

Schlagerfestival Zomereditie opnieuw een succes

Schlagerfestival Zomereditie

Schlagerfestival Zomereditie tovert Middelkerke opnieuw om tot episch centrum van vertier. Afgelopen weekend, vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022, stond Middelkerke opnieuw in het middelpunt van een gezellig Schlager-weekend. Een line-up vol vaste polonaise-waarden blies het dak van de Proximus Pop Up Arena. Duizenden Vlaamse fans van het Vlaamse levenslied waren uitgelaten tijdens het meest sfeervolle festival dat dit jaar in Middelkerke werd gehouden. Feestelijke mutsen, kleurrijke sjaals en fluorescerende pruiken, het werd meteen duidelijk dat mensen niet alleen voor het mooie weer naar de zee kwamen. “We hadden vooral verwacht dat bewoners van de zomereditie uit kuststreken en tweede verblijvers zouden komen, maar het bleek een breder publiek aan te spreken. Schlagerfans uit heel Vlaanderen kwamen voor het eerst sinds lange tijd naar Middelkerke.

Schlagerfestival zomereditie 22 Middelkerke

Voor de show ontstonden spontaan polonaises

En of de bezoekers er zin in hadden: zelfs nog voor het feestje begon werd er aan de inkom al spontaan gezongen en gedanst”, klinkt het bij een tevreden organisatie. Geen nood voor diegenen die er dit jaar niet bij waren, want op zaterdag 15 juli 2023 is Het Schlagerfestival terug in Middelkerke voor een nieuwe Zomereditie. De Romeo’s zijn natuurlijk de echte sfeermakers, maar als presentatoren weten ze ook het publiek te boeien. Met hier en daar een grappige kwinkslag vervulden de drie charmante heren probleemloos hun rol als driekoppige presentator. Natuurlijk behouden ze in de eerste plaats hun vaste zangwaarde en daarom kregen ze de eer om de zomereditie van het Schlagerfestival af te sluiten. Het blijkt dat hun nieuwste single “Echte Vrienden” al goed bekend is bij het publiek, maar de befaamde “Viva de Romeo’s” blijft een absolute topper. Niet alleen voor de show ontstonden spontaan polonaises, ook tijdens het festival veranderde een groot deel van de zaal in een massale mensentrein.

Schlagerfestival zomereditie 22 Middelkerke

Het Is Weer Tijd Voor De Polonaise

De meest iconische Schlagerdansmove is traditioneel niet alleen terug te vinden in Christoffs “Het Is Weer Tijd Voor De Polonaise”, maar zelfs in de vroege avond, tijdens Laura Lynns “Dans Je De Hele Nacht Met Mij , was er al een spontane vrolijke polonaise. Handen zwaaien, een andere typische Schlager-traditie, kon ook niet ontbreken. Tijdens “Waar zijn die handen” van Yves Segers en “Zeil Je Voor het Eerst” van Bart Kaëll zwaaiden de aanwezige feestbeesten gretig. De energiebom SWOOP, de charmante Lindsay, het romantische duo Sasha en Davy en de immer gepassioneerde Johan Veugelers verhoogden de feeststemming nog meer. Voor de tweede zomer op rij trekt het grootste Schlagerfeest van Vlaanderen naar Middelkerke, een unieke locatie voor een iconisch evenement. Alleen bereikte ons kritiek op de dure parkingprijs, zelfs een invalide dame moest 10€ betalen, misschien iets om over na te denken?

Schlagerfestival zomereditie '22 Middelkerke

De zee en het goede weer

De Proximus Pop Up Arena is dit jaar nog indrukwekkender dan vorig jaar, en dat hebben de vele bezoekers ook opgemerkt: “Wat een toplocatie toch? Vorig jaar waren we ook aanwezig, maar dit jaar was helemaal overweldigend. In een zomer editie als deze , is de sfeer altijd uniek. Ik denk dat het door de zee en het goede weer is mensen zijn extra enthousiast, opgetogen en het leukste van al: extra vriendelijk! Als je in de zaal staat voelt het net of we allemaal vrienden van elkaar zijn, ook al kennen we elkaar niet. Ons zien ze volgend jaar alvast terug!” Het Schlagerfestival keert op 24/25/26 maart 2023 terug naar Trixxo Arena Hasselt voor de ‘Glitter & Glamour Editie’ en op 15 juli 2023 zakken de Schlagerartiesten voor een gloednieuwe Zomereditie terug af naar Middelkerke. Meer info en tickets via: https://www.schlagerfestival.be.

Voor meer foto’s klik hier