...

Yves Segers e.a. warmen op voor zomer schlagerfestival

Yves Segers, Lindsay, Sasha Rosen en De Romeo’s

Yves Segers, Lindsay, Sasha Rosen en De Romeo’s warmden in een go-cart de Middelkerkse zeedijk op voor de 2de Zomereditie van Het Schlagerfestival. Het was een opmerkelijk gezicht: De Romeo’s, Lindsay, Sasha Rosen en Yves Segers rijden samen met burgemeester Jean-Marie De Decker in een go-cart op de zeedijk van Middelkerke. Aanleiding voor deze gebeurtenis, die de aandacht trok van heel wat passanten en toeristen, is de 2deZomereditie van Het Schlagerfestival. Het vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke en wordt naast de go-cart artiesten bijgewoond door Christoff, Laura Lynn, Johan Veugelers, Bart Kaëll en Swoop.

Artiesten op go-cart Middelkerke 2022

Wat hoort bij het strand? Leute

“We heten iedereen welkom. We zijn een familieresort, wat hoort bij het strand? Leute, en dus Schlagerleute”, zegt burgemeester De Decker enthousiast. Informatie en tickets voor de zomereditie van Schlagerfestival vind je op www.schlagerfestivalzomer.be. Op zaterdag 16 juli 2022 kan je in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke terecht voor de tweede Schlagerfestival zomer editie. Net als in Hasselt is de moeder van alle schlagerfestivals al 15 jaar een vaste waarde en heeft het de meeste publieke belangstelling voor het genre. maar ook de sfeer aan zee is eveneens uitmuntend.  Lindsay, die er vorig jaar bij was (‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, ‘Ik lig nog steeds van jou te dromen’), heeft er nu al net zoveel zin in als haar collega’s.

Aan vrouwelijke artiesten geen gebrek

“Het is geweldig om weer op het podium te staan, het was echt een van de tofste evenementen van de zomer. Het is goed georganiseerd en in tegenstelling tot vorig jaar hoeft het publiek dit keer niet op stoelen te zitten, maar kan het onbeperkt plezier beleven en feesten zonder grenzen en in veiligheid. Iedereen die het zo beleeft, kan plezier hebben .” Aan vrouwelijke artiesten geen gebrek dit jaar, want naast Lindsay zijn er Schlager-koninginnen Laura Lynn (“Je Hebt Me 1000 Maal Bedrogen”) en Sasha Rosen. Sasha debuteert met Sasha & Davy (“Mamma Maria”, “Radio”) aan zee met Davy Gilles, waar ze nu al naar uitkijkt: “We stonden ​​al op het grote Schlagerfestival-podium in Hasselt, en dat was erg leuk.

Yves Segers in Zwembroek

Maar het wordt natuurlijk ook een stevig strandfeest. Het dak van de Proximus Pop-Up Arena zal er zeker af gaan. Spreekwoordelijk dan he (lacht). Artiesten en publiek zullen er ongetwijfeld weer dol op zijn om er voor iedereen een waanzinnig groot feest van te maken. Als sfeermaker Yves Segers (“Waar zijn die handen?”, “Café De Zwaan”) te gast is op het Schlagerfestival, zorgt hij altijd voor opvallende outfits. “Ik ben mijn speciale pak voor volgend jaar in Hasselt aan het voorbereiden”, begint hij het gesprek. “Natuurlijk is het de Glitter & Glamour-versie, die een aantal feestelijke elementen bevat. Wat betreft 16 juli denk ik er sterk over om mijn zwembroek aan te trekken (lacht).

Lindsay & Yves Segers 2022

Ook mensen uit de rest van Vlaanderen

Geef toe, dat zou toch geweldig zijn, zou’ het?’ zegt hij met een brede glimlach. Naast vaste gasten De Romeo’s (‘Viva De Romeo’s’, ‘We gaan weer feesten’), Christoff (‘Sweet Caroline’, ‘Zeven Zonden’), Bart Kaëll (‘Zeil Je Voor Het Eerst’, ‘De Marie-Louise’) en partyband Swoop (‘Doe de Swoop’, ‘Country Roads’), Aarschotse zanger en accordeonist Johan Veugelers debuteren dit jaar. De mannelijke helft van het voormalige legendarische accordeonduo The Sunsets scoorde inmiddels solo met o.a. ‘Ruitenwisser’ en ‘Doe de helikopter’. “Als we kijken naar de bezoekers vorig jaar, merkten we dat we niet alleen mensen uit de regio West-Vlaanderen trokken, maar ook mensen uit de rest van Vlaanderen.

Hoe meer vertier, hoe meer leute

De zomereditie van het Schlagerfestival is iets waar mensen uit de regio van genieten. De ideale gelegenheid voor de unieke, grootse sfeer die het Schlagerfestival uitstraalt”, aldus Friedl Teirlinck namens de organisatie. “De zomer is voor ons een erg drukke tijd. Daarom is het fijn dat we dit soort evenementen voor onze gasten mogen organiseren. We zijn een familiebadplaats waar in de zomer 80.000 mensen per dag komen, van wie 20.000 een permanent tweede verblijf hebben. Hoe meer vertier, hoe meer leute en dan past dit perfect in het plaatje”, voegt burgemeester Jean-Marie De Decker van Middelkerke er nog aan toe.

Foto’s: House Of Entertainment.

Yves Segers Middelkerke

Het Schlagerfestival Zomereditie vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena Middelkerke, met vanaf 20u00 optredens van De Romeo’s, Lindsay, Laura Lynn, Johan Veugelers, Sasha & Davy, Swoop, Yves Segers, Bart Kaëll en Christoff.

Tickets, vanaf 35 euro, inclusief reservatiefee: www.schlagerfestivalzomer.be.