...

Schlagerfestival zomereditie Middelkerke geslaagd

Schlagerfestival voor het eerst in Middelkerke

Schlagerfestival Zomereditie voor de eerste keer in Middelkerke en meteen een schot in de roos. Gisterenavond werd de aftrap gegeven van de eerste editie van het Schlagerfestival zomereditie in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Niettegenstaande het concert voorzien was om om 20u te beginnen 19.15u al een behoorlijke massa op te schuiven voor de ingang waar twee steltenlopers de mensen verwelkomden door middel van een megafoon.

Vaste presentator Kürt Rogiers

Eenmaal voorbij de ticket controle wordt je opgewacht door vriendelijke hostessen van de sportpaleisgroup die je snel je plaats helpen vinden. Eénmaal de plaats gevonden werd het meezing-talent getest met enkele liedjes waarvan de tekst op groot scherm te volgen was een soort karaoke als het ware. Stipt om 20u verscheen Kürt Rogiers op het podium sinds enkele jaren de vaste presentator van het Schlagerfestival.

Ik schreeuw het van de daken

Schlagerfestival Yves Segers

Kurt gaf meteen ook al een eerste naam weg voor het Schlagerfestival in oktober van dit jaar, niemand minder dan Raymond Van Het Groenewoud zal dit jaar zijn opwachting maken op het Schlagerfestival in Hasselt. Dan was het tijd geworden de eerste gast op het publiek los te laten. De enige echte (Ik schreeuw het van de daken) Yves Segers mocht de spits afbijten. Bij “Café De Zwaan” moest menig toeschouwer zich inhouden om niet te walsen, maar dat was uiteraard nog verboden door Corona

De Romeo’s blij dat ze er terug bij waren

Steve Tielens de man uit Boom was de volgende die zijn duivels op het podium mocht ontbinden. Met “Leef” van de Nederlander Andre Hazes (ook reeds te gast geweest in Hasselt) was de toon voor de rest van de avond gezet. De Romeo’s mochten de sfeer verder zetten met hun sirtaki, Ik Leef Voor Jou, Bella ciao om te eindigen met Viva De Romeo’s. Ook dit drietal was blij dat ze na zoveel maanden pauze er terug mochten bij zijn.

De toeschouwers dansten ter plaatse

Mathias Lens, de accordeonvirtuoos mocht daarna de mensen verblijden met enkele bekende meezingers o.a. “Pretty Belinda”. Voor de pauze mocht Filip Dhaese met zijn dames de zaal in lichterlaaie zetten en dat deed hij geweldig. Iedereen volgde de danspasjes mee op het nummer dansen met sardienen. De toeschouwers dansten ter plaatse op de tonen van het meeslepende nummer en op vraag van Filip. Na Swoop mocht iedereen een half uurtje pauzeren.

Polonaise mocht (nog) niet

Ook Gene Tomas kreeg na de pauze de handen moeiteloos op elkaar met nummers als daar zijn “geloof in mij, voor haar” maar uiteraard mocht het nummer “Kom wat dichter bij” niet ontbreken. Dichterbij komen mocht echter niet gezien de geldende corona maatregelen. Dus op zijn smeekbede om wat dichterbij te komen mocht door het talrijk opgekomen publiek niet ingegaan worden. Hetzelfde overkwam Lindsay die daarna kwam met o.a. “Tijd Voor Gezelligheid” een dijk van een polonaisenummer maar ook dat mocht uiteraard niet.

Iedereen werd uitgenodigd om mee te roeien

Die Schnappers een gelegenheidsduo (Mathias Lens en Yves Segers) kwamen de sfeer verder zetten met hun gekende nummer links, rechts er werd niet alleen meegezongen maar ook geklapt en gesprongen. De volgende in de rij was uiteraard Bart Kaëll, en niettegenstaande de regen en de wateroverlast van vorige dagen had hij het toch over “mooi weer vandaag”. En natuurlijk werd iedereen uitgenodigd om mee te roeien op de tonen van de Marie-Louse. Dat werd door de vele toeschouwers ingevolgd maar dan wel vanop hun zitplaats.

Pajottenlander Willy Sommers

Schlagerfestival Zomereditie Willy Sommers

De laatste die het feestje en de eerste avond mocht afsluiten was de immer populaire Pajottenlander Willy sommers. Toen deze bovenop de trap verscheen scandeerde bijna heel de arena Willy, Willy, Willy… Het begon met “Als Een Leeuw In Een Kooi” over “Zeven Anjers, Zeven rozen, “Laat de Zon In Je Hart” om te besluiten met “Een Wonder van een vrouw”. Populaire Willy bracht daarna nog één bisnummer en dan was het spijtig genoeg afgelopen voor de eerste dag van het Schlagerfestival zomereditie.

“Thank You For The Music

Schlagerfestival Zomereditie Einde

Om af te sluiten werden alle deelnemende artiesten nog een keer één voor één door Kürt Rogiers op het podium geroepen. Dat gebeurde uiteraard onder groot applaus van het talrijk opgekomen publiek. En om het helemaal af te ronden zongen alle artiesten nog het nummer van Abba “Thank You For The Music”. Daarna viel onherroepelijk het doek over dit feest. Morgen (zaterdag) doen ze het nog eens over en daarna is het aftellen naar oktober. Meer info over het Schlagerfestival in oktober:

www.schlagerfestival.be

Foto’s: www.belg.be-PVDBD