...

Het Schlagerfestival reikt voor het eerst sterren uit

Het Schlagerfestival reikt voor het eerst sterren uit met eigen Walk of Fame in Hasselt

HASSELT, 12 februari 2020

In Hasselt werden gisteren, onder grote persbelangstelling, de allereerste Schlagerfestival-sterren uitgereikt aan 6 artiesten die de komende editie terug van de partij zijn, maar ondertussen minimaal meer dan 5 keer op het festivalpodium stonden. Recordhouders zijn De Romeo’s en Christoff met straks hun 13de doortocht. Laura Lynn (12x), Willy Sommers (10),Yves Segers (7x) en Bart Kaëll (6x) vervolledigden het gezelschap. Alle artiesten waren één voor één vereerd met dit ontroerende gebaar. “Voor mij staat deze prijs op gelijke hoogte met een MIA, met dat verschil dat het een erkenning is van de organisatie én het publiek, en dat doet deugd”, zei Christoff enthousiast.

Bart Kaëll mocht als eerste zijn Schlagerfestival-ster in ontvangst nemen – want elke laureaat kreeg een eigen versie mee naar huis – en sprak meteen lovende woorden: “Het festival bewijst nog maar eens dat mensen houden van Vlaamse muziek. Iedereen zingt mee met nummers die ondertussen evergreens zijn geworden. Ik hoop dat het nog vele jaren mag doorgaan. Ik heb nog nooit een ster gekregen en vind het geweldig. De ster die we meekrijgen krijgt bij ons thuis een speciaal plekje.

Het Schlagerfestival reikt voor het eerst sterren uit - Schlagerfestival uitdelen sterren
(Foto: House Of Entertainment)

Voor Yves Segers was het ook zijn eerste grote onderscheiding: “Ik voel mij vereerd en hoop dat het geen vallende ster is (lacht). Het is een prachtig initiatief en een hele eer dat ik er vandaag bij mag zijn.”

De prijzenkast van Willy Sommers wordt deze maand extra gevuld na zijn MIA. “Ik ben gisteren aan mijn cardiale revalidatie begonnen en de resultaten zijn goed. Ik voel me uitstekend. Alles stroomt weer door m’n aderen. Ik kreeg er al eentje in Plopsaland De Panne en nu ligt er van mij ook een ster in Hasselt. Ik vind dat prachtig en dit is voor het leven. Mensen kijken ernaar, maken er foto’s van en dat doet iets met een mens.”

Laura Lynn – die dit jaar haar 15de verjaardag als artieste viert – was er met heel veel stress bij op de eerste editie: “Het was er boenk op en het publiek is blijven komen en verjongen. Die sterren zijn de kers op de taart en het is een mooie onderscheiding die ons allen te beurt valt.”

De Romeo’s waren bijzonder blij dat ze elk een eigen Schlagerfestival-ster mee naar huis kregen. “Meestal krijgen we 1 exemplaar van een prijs en moeten we tossen wie hem meekrijgt en waar hij gaat staan. Heel fijn dat we ook op de grond zichtbaar zijn en doorheen de jaren ons steentje konden bijdragen aan Het Schlagerfestival. De liefde is wederzijds, want het was hier dat we voor het eerst in het Nederlands zijn beginnen zingen, waardoor ons verhaal in een stroomversnelling terechtkwam”, klinkt het bij het trio.

Christoff kijkt echt uit naar het Schlagerfestival: “Die eerste vrijdag toekomen en alle collega’s weerzien is prachtig. Ik blijf in Hasselt logeren tijdens het festival en het groeiende succes bewijst dat het Nederlandstalige lied nog steeds hip en populair is. Kijk maar naar het succes van #LikeMe, de Moose Bars en hier, waar er voluit wordt meegezongen met onze liedjes. Deze onderscheiding staat voor mij op dezelfde hoogte als de MIA’s en ik vind hem bijzonder, omdat je erkenning krijgt voor wat je doet voor het publiek. Ja, dat raakt mij bijzonder.

15 jaar Het Schlagerfestival – recordeditie
Het belooft een topeditie te worden in Hasselt tijdens het laatste weekend van maart én het eerste weekend van april. Met een podium in het midden van de zaal, werd de capaciteit al gevoelig uitgebreid en met ook nog een vijfde concertdatum toe te voegen, belooft het nu al een recordeditie te worden. Meer dan 55 000 bezoekers verwacht het festival ondertussen en dat aantal tikt nog elke dag aan. Nieuw dit jaar wordt de after-party, want die wordt verzorgd door dj’s van de Moose Bar en dan weet je dat het ook na afloop nog heel plezant wordt.

Het Schlagerfestival 2020 vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 maart, en vrijdag 3 en zaterdag 4 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Willy Sommers, Wim Soutaer & Charles Van Domburg, De Romeo’s, Jan Smit, Christoff, Raymond van het Groenewoud, Bart Kaëll, Yves Segers en Laura Lynn. Luc Appermont maakt zijn debuut als gastheer-presentator. Tickets kan je bestellen via www.hetschlagerfestival.be.

Het Schlagerfestival 2020 is een organisatie van DPG Media en PSE Belgium.

Het Schlagerfestival reikt voor het eerst sterren uit - Affiche 15 jaar Schlagerfestival 2020 groot