...

Belle Perez eerste Belgische deelneemster aan “Beste zangers”

Belle Perez zorgt voor een Belgische stunt

Belle Perez is de eerste vrouwelijke Belgische artieste die deelneemt aan ‘Beste Zangers’! Vanaf 2 september is het populaire Nederlandse muziekprogramma “Beste Zangers” weer te zien. In navolging van Milow in het vorige seizoen, zorgde de originele Nederlandse versie van “Liefde Voor Muziek” waar Belle Perez had gezorgd voor een Belgische stunt omdat ze de eerste Belgische vrouwelijke artiest was die deelnam aan de show. Naast Belle waren ook Roel van Velzen, die bij ons scoorden, waaronder “Baby Get Higher”, Karsu, Joe Buck, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Time Bandits leadzanger Alides Hidding aanwezig. In seizoen 14 zorgde Jan Smit wederom voor de omkadering en begeleiding van het gezelschap en verving dit jaar het zonnige Ibiza door een sfeervolle Zuid-Limburgse boerderij, waar zeven artiesten elkaars liedjes in hun eigen versie verwerkten.

Belle Perez

Vijf Zomerhit-overwinningen

Met haar nieuwste single “contigo” staat Belle Perez, die nog steeds erg populair en geliefd is, in het middelpunt van de belangstelling en mag ze opnieuw de zomerhit in de Lage Landen inluiden. Sinds ze in eigen land doorbrak met “Hello World”, ze deed mee aan de Eurosong en meedeed aan de voorselectie van het Eurovisie Songfestival 1999, zorgde deze veelzijdige, energieke en gepassioneerde artieste voor een muzikale wervelwind. Tegelijkertijd heeft dit ook geleid tot veel verschillende hits, zoals “El Mundo Bailando”, “Que Viva La Vida”, “Ave Maria” en e.v.a. Belle scoorde een platencontract in de Verenigde Staten en heeft opgetreden in Noord- en Zuid-Amerika en heeft meerdere nominaties ontvangen. Met vijf Zomerhit-overwinningen is zij wat dat betreft, nog steeds de Belgische recordhoudster.

Zij verzorgde de soundtrack voor de DreamWorks-animatiefilm “Madagascar”

Twee jaar geleden startte Belle met ” ‘Fiesta Perez'”, haar jubileumtournee ter gelegenheid van haar 20-jarig jubileum in Vlaanderen en Nederland, en trad ze op in het uitverkochte Roma (Antwerpen). Nadat de optredens van het Sportpaleis, Ahoy en Heineken concertzalen uitverkocht waren, was dit weer een hoogtepunt in haar carrière. In hetzelfde jaar bracht ze ook een nieuwe single uit met een verzamelaar met dezelfde naam: “Indirectas”. De hitsingle is gemaakt door het beroemde team The Swaggernautz, dat samenwerkte met supersterren als Demi Lovato, Pit Bull en Luis Fonsi. Met “Que Viva La Vida” (2005) werd Belle Perez de eerste Benelux-artiest die een soundtrack verzorgde voor de succesvolle DreamWorks-animatiefilm “Madagascar”.

Milow, nam vorig jaar deel als eerste Belgische artiest

Met de tweede plaats in de Ultratop 50 en de top 3-notering in de Nederlandse Mega Top 40 werd Belle haar grootste hit, wat ook voor een definitieve doorbraak in Nederland zorgde. Als eerste Belgische vrouwelijke artieste deelnemen aan het 14e seizoen van de populaire AVROTROS-show “Beste Zangers”, schrijft Belle Perez opnieuw muziekgeschiedenis. Na meer dan 20 jaar professionele carrière treedt deze sympathieke artieste in de voetsporen van Milow, die vorig jaar als eerste Belgische artiest deelnam aan de reeks. Onder leiding van presentator Jan Smit treden in het nieuwe seizoen Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Bökkers, Anneke van Giersbergen, Belle Perez en Time Bandits leadzanger Alides Hidding op.

Veel verborgen muziekschatten

In het nieuwe seizoen zien en vooral horen we wat zij aan muzikale kwaliteiten in huis hebben, en ontstaan er vast weer mooie verhalen op de bank. In de warme huiskamersfeer die bekend staat om de show, zongen, luisterden en keken de artiesten naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens onder begeleiding van de Marcel Fisser-band. Naar verwachting wordt het weer een prachtige versie, met muzikale verrassingen, ontroerende optredens en bijzondere momenten. Naast veel verborgen muziekschatten biedt het tv-programma nog steeds veel populaire liedjes. Kijk maar naar Miss Montreal, die vorig seizoen in de Lage Landen een gouden nummer 1-hit scoorde met haar versie van de ‘Door de wind’-klassieker van Stef Bos en Ingeborg.

Het nieuwe seizoen van Beste Zangers, met Belle Perez, kan je vanaf 2 september op donderdagavond om 20u30 zien op de AVROTROS op NPO1.