...

Neem de hotelvibe mee naar huis

Neem de hotelvibe mee naar huis

Neem de hotelvibe mee naar huis

Hoe komt het toch dat hotelkamers zo luxueus aanvoelen? Wat maakt dat we ons meteen op vakantie voelen van zodra we onze voeten op het dikke vasttapijt zetten? Dat willen we thuis ook! Gelukkig hoef je geen grote aanpassingen – zoals dat vasttapijt – te doen om die heerlijke hotelvibe na je vakantie thuis door te zetten. Met deze drie tips word je elke dag met een vijfsterrenvakantiegevoel wakker.

Show die zeepjes

Het vaakst meegenomen souvenir van (verre en minder verre) reizen zijn niet armbandjes, T-shirts of de lokale sterke drank. Wat écht elke keer wordt meegenomen zijn de zeepjes uit het hotel! Ze zijn dan ook onweerstaanbaar: klein, handig, mooi gepresenteerd en meestal ruiken ze ook nog eens beter dan thuis.

Je kan natuurlijk je voorraad mini-flaconnetjes van je vorige reis uitstallen in je eigen badkamer. Maar dan kijk je wel elke dag op het logo van een hotel. Leuker is het om je eigen setje te maken. Ga op zoek naar mooie glazen flacons – tweedehandswinkeltjes en rommelmarkten staan er vol mee – en vul die op met je eigen producten. Nog luxueuzer wordt het als je heerlijk geurende zeep en shampoo meeneemt van op reis, zoek die op de lokale markt bijvoorbeeld. Zo keer je bij elke douchebeurt even terug naar die mooie bestemming.

Prop die mooie flacons nu niet op elkaar in een schuif of achter gesloten kastdeuren. Maak wat plaats vrij op het werkblad van je badkamermeubel, koop houdertjes, doosjes, schaaltjes en etagères en maak je eigen hotel-zeep-luxe-hoekje.

Zacht licht

Als er één ding is dat je in hotelkamers overvloedig vindt, dan is het wel stof. Niet het vervelende stof waar je van moet niezen of hoesten. We bedoelen de vloeiende, zachte stoffen van het dekbed, een plaid, het tapijt en de gordijnen.

Ook al heb je er misschien minder nood aan dan in je woonkamer, vitrages zijn een absolute meerwaarde voor je slaapkamer. Ze filteren het zonlicht, dempen het geluid en geven je kamer een warme luxesfeer. Ga je daarnaast ook nog eens voor mooie overgordijnen, dan slaap je zeker in een vijfsterrenhemel.

Kies een thema

Grote hotelketens doen dit minder, maar als je de charmante boetiek-hotels opzoekt (een aanrader!), dan zal je zien dat de kamers ingericht zijn volgens een thema. Trek dat idee door thuis. Denk na: welke reisbestemming is je favoriet? Wat zijn typische voorwerpen, kleuren en meubels uit die streek? Ben je bijvoorbeeld verknocht aan de Provence, trek dan die zwoele Franse sfeer door. Zet een accentmuur in lavendelpaars, ga voor véél gedroogde boeketjes lavendel en rieten accessoires zoals mandjes en een mooie rotan stoel. Ook je raamdecoratie kan je aanpassen aan de sfeer. Houd je bijvoorbeeld van de coole stijl van New Yorkse lofts? Ga dan voor strakke zwarte lamellen.

Voeg voor de rest nog wat eyecatchers toe: foto’s van je mooiste reis, souvenirs die je zelf meebracht en toch echt wel een zacht tapijtje naast het bed. Wedden dat je hierna niet eens meer op reis wil?