...

Oude Markt verwelkomt 4de Leive Vloms

Oude markt Leuven afspraak voor 4de Leive Vloms

Oude Markt in Leuven verwelkomt voor de 4de keer Leive Vloms. Op vrijdag 5 augustus 2022 kan je de iconische Oude Markt van Leuven opnieuw bezoeken voor de 4e editie van het gratis volksfeest Leive Vloms. Dit in samenwerking met het Nationaal MS Centrum Melsbroek om weer geld in te zamelen voor onderzoek naar multiple sclerose (MS). Na een gedwongen onderbreking door corona sloegen VZW Oude Markt Leuven en boegbeeld Jan Hermans opnieuw de handen in elkaar en dat met steun van het stadsbestuur. De festiviteiten beginnen om 19.00 uur. The New Bis-band begeleid de gastartiesten Laura Lynn (“Je hebt me 1000 maal belogen”), Wim Soutaer (“Allemaal”) en Charles Van Domburg. Maar ook Liefde voor Muziek-revelatie Margriet Hermans (‘Lekker blijven hangen’), voor wie het straks haar eerste optreden is op deze iconische plek.

 Oude markt Leive Vloms Wim Soutaer & Charles van Domburg

Voor verder onderzoek naar multiple sclerose (MS)

De derde editie van Leive Vloms twee jaar geleden trok 12.000 bezoekers en 18.442 euro voor verder onderzoek naar multiple sclerose (MS), beide recordaantallen. In navolging van de verplichte corona-pauze zijn organisator VZW Oude Markt en co-sponsor en MS-patiënt Jan Heremans klaar voor de 4e editie, die zal plaatsvinden op vrijdag 5 augustus 2022 op de Oude Markt. “Omdat we wilden dat iedereen de kans zou krijgen om dit geweldige volksfeest mee te maken, wat de afgelopen 2 jaar door coronamaatregelen niet mogelijk was, hebben we op de pauzeknop gedrukt”. Ondertussen hebben we veel vooruitgang geboekt de vierde Leive Vloms is goed voorbereid. Na onvergetelijke ervaringen met o.a. de Romeo’s, Willy Sommers en Bart Kaëll, schrijven we op de eerste vrijdag van augustus op de iconische Leuvense Oude Markt een nieuw hoofdstuk”, zegt Erik De Rop, voorzitter van VZW Oude Markt enthousiast.

De West-Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn

De West-Vlaamse schlagerkoningin Laura Lynn (“Je hebt me duizend maal tegen me gelogen”, “Je doet de wolken laten verdwijnen”) zal dit jaar opnieuw te zien zijn. Zoals alle artiesten werd ze op het podium begeleid door de band New Bis. Dat geldt ook voor het perfect op elkaar afgestemde duo Wim Soutaer (‘Allemaal’) en Charles van Domburg, die de massa weten te bespelen met beroemde refreinen en direct herkenbare klassiekers. Die zorgen ervoor dat er weer een paar duizend handen in de lucht gaan, of als ze het vriendelijk vragen, uitbundig heen en weer zwaaien. Tijdens hun stomende set geven deze topartiesten je alvast niet de kans om stil te blijven staan. Eén van de hoogtepunten van Leive Vloms wordt ongetwijfeld het debuut van de 68-jarige Margriet Hermans op de oude markt van Leuven. “Lekker Blijven Hangen” is een enorme hit dankzij haar recente optreden in het populaire tv-programma “Liefde voor Muziek”.

Leive Vloms Laura Lynn

Margriet Hermans

Niet alleen in de hitparade overigens, want ook op TikTok en Instagram is het bijbehorende dansje viraal gegaan. Het nummer is te vinden op het onlangs verschenen album “Spiegelbeeld”. Margriet Hermans is al jaren een vaste waarde in de showbizz, niet alleen als vrolijke presentatrice maar ook als zangeres van hits als “Een Vriend”, “Alle mooie mannen zijn zo lelijk” en meer. Leive Vloms is nog steeds een gratis evenement dankzij de steun en inzet van veel mensen. In de afgelopen 3 edities is ruim € 46.000 overgemaakt naar het Landelijk MS Centrum Melsbroek voor verder onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). “Er worden continue stappen gezet richting onderzoek en behandeling, maar er is helaas nog geen duidelijke remedie. Met Leive Vloms hebben we de mogelijkheid om ons verhaal te vertellen en geld in te zamelen, wat nog steeds hard nodig is”, zegt Jan Heremans.

Leive Vloms Margriet Hermans

Een heel toegankelijk volksfeest

De voormalige kelner en zaalverantwoordelijke van Salons Georges en de voormalige eigenaar van De Komma, die de afgelopen jaren de confrontatie aanging met MS, was een van de oprichters van Leive Vloms en blijft een van de drijvende krachten achter. Ook het Leuvense stadsbestuur werkt opnieuw samen met Leive Vloms. “Naast onze volle en gevarieerde agenda zijn we verheugd dat dit populaire muziekfeest weer in een veilige omgeving kan plaatsvinden op de oude markt zonder enige maatregelen of beperkingen. We gaan opnieuw voor een heel toegankelijk volksfeest, iets waar we met z’n allen nu al naar uitkijken”, zegt Leuvense schepen Denise Vandevoort.

Foto’s: House Of Entertainment.

Info:

De 4de editie van Leive Vloms vindt plaats op vrijdag 5 augustus 2022 op de Oude Markt Leuven, vanaf 19u00. The New Bis Band begeleidt die avond de gastartiesten Laura Lynn, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en Margriet Hermans. Leive Vloms is gratis, maar het gezelligste volksfeest zamelt wel opnieuw centen in voor het Nationaal MS Center Melsbroek en het onderzoek naar Multiple Sclerose (MS).

Logo Leive Vloms