...

Parkiesconcerten komen terug

Parkiesconcerten komen terug met bijkomende locaties

Parkiesconcerten komen terug met bijkomende locaties. Het grootste kleinste festival viert dit jaar zijn 30ste verjaardag met 125 gratis concerten op 18 locaties in Vlaanderen. Gers Pardoel, Pieter en Tine Embrechts, Margriet Hermans & Celien en Bart Kaëll zijn deze zomer de blikvangers op de 30ste Parkiesconcerten. Debutanten Olivia Trappeniers (OLIVIA) en ABBA4U, maar ook Mama’s Jasje, Koen Buyse, Cookies And Cream, Sandra Kim, Guy Swinnen en de Parkies Band met special guest vervolledigen de line-up. In juli en augustus kan je op 18 locaties in Vlaanderen terecht voor één van de 125 gratis Parkies-concerten. Het grootste en kleinste festival van België viert zijn 30ste verjaardag tijdens zijn 31ste editie. Tijdens de zomer kan je terecht in Waregem, Knokke-Heist, Torhout, De Haan, Genk, Sint-Niklaas, Deinze, Blankenberge, Maasmechelen, Vilvoorde, Middelkerke, Beringen, Kapellen, Roeselare en de nieuwkomers Maaseik, Bornem, Zonnebeke en Maldegem.

Parkies-2022

Op een vaste weekdag

En dat om er op een vaste weekdag, van maandag tot en met vrijdag een uniek parkconcert op een bijzondere ontmoetingsplek. Het was dit jaar een ingewikkeld raadsel, maar wederom hebben de organisatoren van Parkies een selectie van topartiesten veiliggesteld die zullen zorgen voor een onvergetelijke concertavond met live muzikanten. Hoogtepunten dit jaar zijn de debutanten Gers Pardoel, Pieter en Tine Embrechts, Liefde voor Muziek-revelatie Margriet Hermans met dochter Celien en Bart Kaëll. Ook Parkies-nieuwkomer Olivia Trappeniers (OLIVIA), coverband ABBA4U en gevestigde waarden Mama’s Jasje, Koen Buyse, Cookies And Cream en Sandra Kim zullen aanwezig zijn. De 30ste verjaardag van Parkies werd bovendien gevierd door de band van Parkies, met een muzikale verrassing voor de gasten. Op www.parkies.be en op social media zie je de komende dagen een overzicht van alle artiesten en locaties.

Opnieuw 18 plaatsen in Vlaanderen

In juli en augustus kan je opnieuw 18 plaatsen in Vlaanderen bezoeken – een record – voor Parkiesconcerten. Het grootste en kleinste festival van België viert zijn uitgestelde 30ste verjaardag tijdens zijn 31ste editie. Parkies-organisator Jeffrey Vanhaeren en zijn team zijn klaar voor de topeditie: “Vorig jaar werden we beperkt door Covid-19-maatregelen, maar we slaagden er toch in om met pre-booking een doorverkooppercentage van 80% te behalen, wat een enorme hit was voor 33.000 bezoekers. Die kwamen op 11 locaties kijken naar de 59 concerten. We zijn onze partners en lokale autoriteiten nog steeds erg dankbaar voor hun volledige steun. Deze zomer vind je ons op 18 plekken in Vlaanderen, goed voor 125 concerten die we nog steeds gratis aanbieden. Tijdens de grote vakantie, op vaste weekdagen, kan je op elke locatie terecht voor concerten. We spelen van maandag tot en met donderdag, en op sommige plekken ook op vrijdag.

Gers Pardoel

Dat is nieuw, maar hiermee spelen we graag handig in op het populaire afterwork gebeuren. Mensen uit de buurt samenbrengen op een bijzondere plek voor een unieke concertervaring, dat is waar Parkies al jaren mee bezig is. Het kleinste en grootste muziekfestival van België, dat in het jaar voor de coronapandemie bijna 271.000 bezoekers trok, zal opnieuw gevestigde muzikale waarden en een gezonde mix van Parkies-nieuwkomers brengen, die met hun muzikanten het gevarieerde (familie)publiek straks weer moeiteloos zullen bespelen. Dankzij hun extra inzet wist Parkies de populaire Nederlandse artiest Gers Pardoel dit jaar tot een van de headliners te maken voor zijn debuut. Gers scoorde zijn eerste hit in 2009 met The Opposites en ‘Broodje Bakpao’. Een paar jaar later scoorde hij Low Country-hits met nummers als “Ik Neem Je Mee” (2011), “Bagagedrager” (2012) en “Louise” (2014).

Gers Pardoel (5)

Margriet Hermans en dochter Celien

Met “Zo Speciaal” en zijn betrokkenheid bij “Liefde Voor Muziek” was hij in 2017 wederom succesvol bij ons. De voormalige coach van The Voice Kids, die recent op Play4 nog de presentatie verzorgde van ‘Come Dance With Me’, kijkt nu al uit naar de Parkiesconcerten. Pieter en Tine Embrechts kunnen binnenkort carpoolen, want de broer en zus zijn ook nog eens buren in Borgerhout en delen een tuin. Ze zijn de afgelopen jaren het contact met elkaar uit het oog verloren, maar de pandemie heeft daar verandering in gebracht. Geestig, ontroerend en inspirerend, de stemmen van de broer en zus lijken goed samen te gaan. Met het aangewakkerde muzikale vuur staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, aangevuld met klassiekers uit Tines succesvolle Jukebox 2020 én enkele prachtige Engelstalige covers. Dat samen rijden naar de Parkies, misschien is het ook weggelegd voor Margriet Hermans en dochter Celien.

Margriet en celien Hermans

Bart Kaëll

Op haar gezegende leeftijd is de opgewekte, grappige en altijd opgewekte Margaret populairder dan ooit en bekend in alle lagen van de bevolking. Met “Lekker Blijven Hangen” beleeft Margaret momenteel haar grootste succes met door haar deelname aan ‘Liefde voor Muziek’. Met een nieuw album ligt de focus weer volop op de muziek. Naast haar muzikanten, laat Margriet zich op de Parkies ook vergezellen door haar dochter Celien. De talentvolle singer-songwriter charmeert met haar krachtige stem. Moeder en dochter, twee generaties getalenteerde mensen die samenkomen en klaar zijn voor hun eerste Parkies. Bart Kaëll is al jaren een vaste waarde in de Vlaamse showbizz met oa De Marie-Louise, Zeil Je Voor Het Eerst en Mooi weer Vandaag. Na Willy Sommers is het dit jaar de beurt aan Bart, de man die dit voorjaar nog te zien was in ‘Een echte job’, maar door zijn eindwinst in ‘De Verraders’ nog meer sympathie won bij het jonge publiek. Bart met zijn band op een festivalpodium is uniek. In no-time draait zijn hitmachine op volle touren, goed voor een onvergetelijke concertavond.

Bart Kaëll (4)

Foto’s: House Of Entertainment.

De Parkiesconcerten vinden in juli en augustus plaats

De gratis Parkiesconcerten vinden in juli en augustus plaats in Waregem (Park Baron Casier), Knokke-Heist (Tuin CC Scharpoord), Sint-Niklaas (Romain De Vidtspark), Torhout (Stadspark), Genk (Evenementenplein), Deinze (Kaandelpark), Blankenberge (Park De Craene), Maasmechelen (Koninginnepark), Vilvoorde (Maurits Duchéhof), Kapellen (Gemeentepark), Beringen (Park van Beverlo), Middelkerke (Het Normandpark), De HaanPotinière Park), Zonnebeke (Evenementenplein), Maldegem (CC Den Hoogenpad en Sint-Annapark), Maaseik (Sporthal De Borg), Roeselare (Sint-Sebastiaanspark) en Bornem (Abdij van Bornem, Kasteel van d’Ursel, Huize Eyckerheyde, Kerkberm Mariekerke).