...

Tips voor de beste kampeervakantie in eigen land

Tips voor de beste kampeervakantie in eigen landTips voor de beste kampeervakantie in eigen land

België is mooi en er is dan ook eigenlijk geen reden om naar het buitenland te trekken voor een kampeervakantie. Kamperen in de natuur kan je veel rust geven, waardoor je helemaal verfrist weer thuis komt. Hoewel we in een klein land wonen, kun je ook in België in de middle of no where belanden. Heerlijk, maar een dergelijke trip vereist de nodige voorbereidingen.

Wij geven je hier tips om de ideale vakantie samen te stellen. Niet alleen vertellen wij je hoe je de perfecte locatie voor jouw uitstapje kiest, wij gaan ook in op de juiste bagage and tassen om mee op pad te gaan zodat ook de reis zelf zo comfortabel mogelijk verloopt.

Doe onderzoek naar de perfecte kampeerlocatie

Voordat je op jouw kampeervakantie vertrekt wil je de zekerheid hebben dat je op een locatie terechtkomt die past bij de wensen en behoeften van jou en jouw gezelschap. Wil je echt puur natuur, of moeten er ook leuke faciliteiten in de buurt zijn zoals een zwembad of zelfs een attractiepark? Wil je dicht op zee zitten, juist in het bos, of allebei? Vind je het leuk om contact te hebben met buren en andere toeristen in de omgeving, zodat je ook nieuwe mensen leert kennen? Stuk voor stuk zijn dit belangrijke criteria voor de perfecte locatie.

Lees vervolgens online recensies over de aanbieder van jouw voorkeur. Niet alleen helpt dit jou om van de vakantie een succes te maken, het geeft je ook letterlijk een idee van wat er allemaal mee moet. Neem zeker geen overhaaste beslissingen en kies een locatie die past bij jouw wensen.

De juiste spullen zijn bijzonder belangrijk

Nog zo’n cruciaal onderdeel voor een fijne kampeervakantie is de juiste uitrusting. Je wilt slapen in een tent van degelijke kwaliteit en die je kan beschermen tegen het wisselvallige weer in België. Comfortabel slapen doe je op de juiste matjes en als je echt de natuur in gaat wil je zelf een eenvoudige maaltijd kunnen klaarmaken. Dit alles moet natuurlijk ook op de juiste manier ingepakt worden en wij vertellen je hier hoe dat het efficiëntst verloopt.

Zo kan ook de reis zelf vlot verlopen

Jouw vakantie begint al met de reis naar de bestemming en daarom wil je dat deze zo soepel mogelijk verloopt. Het is dan ook zaak om jouw bagage hier op aan te passen. Een backpack is vaak handiger dan een koffer, omdat je dan letterlijk jouw bezittingen op je rug mee tilt. Zorg voor weerbestendig materiaal. Wil jij dat jouw spullen speciale, unieke eigenschappen bezitten die jou helpen tijdens de reis? Hiervoor moet je ongetwijfeld betalen, maar je kunt er eenvoudig online op zoeken. Weet je wat je wilt? Dan is het tijd om te gaan shoppen en wij vertellen je hier waar je dat het beste doet.

Waar koop je nu het beste kampeerspullen?

Kampeerspullen koop je het beste online. De vele voordelen die dit biedt wegen ruimschoots op tegen de mogelijkheden van het winkelen in een fysieke winkel. Binnen enkele minuten kun je de beste merken naast elkaar zetten, kiezen voor kwaliteit en tegelijkertijd oog hebben voor het uiterlijk. In België zijn er genoeg betrouwbare webwinkels, waarbij je die veiligheid kunt waarborgen door het nalezen van individuele recensies. Om zeker te weten dat je direct de juiste uitrusting koopt wil je persoonlijk advies opvragen bij een klantenservice, maar je kunt meer doen om een miskoop te verkopen.

In dit kader is het allereerst belangrijk om niet al te zeer in te leveren op de kwaliteit. Het gaat om outdoor spullen, het weer in België is vaak niet te voorspellen en je wilt het op vakantie koud, of juist warm, genoeg hebben. Koop materiaal dat jarenlang meegaat en dat van de juiste grondstoffen is gemaakt.  Let eventueel op aanbiedingen, maar kies altijd de juiste prijs kwaliteitverhouding.

Een belangrijke aanbieder van deze materialen, die wij hier sowieso willen benoemen, is vidaXL. Die webshop biedt eigenlijk alles voor in huis, of het nu gaat om meubels, kampeerspullen, kleding, rugzakken of accessoires. Een one-stop-shop dus, waar jij ook de perfecte start van jouw kampeervakantie kunt voorbereiden. Als je deze aanbieder combineert met fijne online winkels die je door eigen onderzoek vindt, is er geen reden meer waarom jouw kampeervakantie geen succes kan zijn.

Dit is een gesponsorde tekst.