...

Klaar Hammenecker komt naar Leuven

Klaar Hammenecker komt op 8 mei

Klaar Hammenecker komt op 8 mei naar Druk In Leuven met een ’50 keer durven’-workshop. Van 5 tot 8 mei vindt voor het eerst het tekst- en boekenfestival “Druk In Leuven” plaats. In samenwerking met verschillende boekhandels, uitgevers en auteurs worden bezoekers van de boekenbeurs ondergedompeld in de wereld van de literatuur met honderden nieuwe en bekende boeken, handtekeningensessies, lezingen, demonstraties, workshops, voorstellingen en performances. Ook kinderpsycholoog en auteur Klaar Hammenecker komt op zondag 8 mei 2022 naar Leuven om een ​​gratis workshop te geven in het kader van haar boek ’50 keer durven’. Dit groeiboek, uitgegeven door Uitgeverij Averbode vanaf 2021, houdt kinderen bij de hand in hun zoektocht naar hun dapperste zelf.

Klaar Hammenecker boek 50 keer durven

Ze brengt principes rechtstreeks uit het boek

Deze workshop vindt plaats op de Velodroom van Leuven om 11 uur en Klaar van Puurs-Sint-Amands zullen kinderen een diep begrip van hun eigen geest geven door middel van specifieke oefeningen. Ze brengt principes rechtstreeks uit het boek op een interactieve manier in de praktijk die bijvoorbeeld de kracht van het helpen van de geest en standvastigheid demonstreren. Ze geeft kinderen en ouders de eerste handvatten om uit hun vertrouwde comfortzone te stappen. Ouders worden ook aangemoedigd om deze  gratis workshop bij te wonen om de eerste, maar hopelijk niet de laatste #Familychallenge te zijn. In het weekend van 5-8 mei verandert Leuven in een groot boekenfestival, want de stad Leuven, KULeuven, Leuven Leest en Leuvense uitgevers en boekhandels bundelen hun krachten om de langverwachte eerste editie van ‘Druk In Leuven’ te lanceren.

Uitgeverij Averbode

Uitgeverij Averbode is een van de uitgeverijen die een plaats weet te veroveren in het programma en de stad. “We keken enorm uit naar de eerste editie van ‘Druk In Leuven’, maar na een jaar wachten zijn we waarschijnlijk nog enthousiaster dat het er eindelijk is. Daarin presenteerde auteur en kinderpsycholoog Klaar Hammenecker namens ons ‘Hoe word je als kind de dapperste versie van jezelf?’, een interactieve lezing naar aanleiding van het groeiboek ’50 keer durven’ dat in 2021 bij ons werd uitgegeven. Het kan gezegd worden dat de vorige workshop erg succesvol was, de ouders blij en tevreden waren, en kwamen een praatje slaan met Klaar ”, zegt Eva Fonteyn van Uitgeverij Averbode. Met meer dan 20 jaar ervaring in het veld ziet kinderpsycholoog Klaar Hammenecker, 50, een groeiende behoefte aan instructie voor onzekere kinderen.

Klaar Hammenecker met boek

Er is voor elk wat wils

’50 keer durven’ is een boek dat kinderen meeneemt om hun dappere zelf te vinden. Klaar’s stokpaardje ‘het is enkel wat kinderen zelf doen dat ze zelfvertrouwen geeft’ wordt hier in de praktijk gebracht aan de hand van 50 uitdagingen. Ook ouders worden bij het proces betrokken. Vandaar dat de workshop ‘Hoe word je als kind de dapperste versie van jezelf’ hierop gebaseerd is. Er is voor elk wat wils op het Woorden en boekenfestival, voor kinderen, fijnproevers, kunstliefhebbers en anderen. Het hele weekend worden er verschillende concerten, lezingen en boekpresentaties georganiseerd. De gratis, interactieve workshop ’50 keer durven’ vindt plaats op zondag 8 mei om 11 uur in ‘Druk In Leuven’ in de Velodroom. De aanbevolen leeftijd voor deze interactieve sessie is 6 jaar en ouder, hoewel jongere kinderen welkom zijn. Grenzen verleggen is iets dat elk kind op zijn eigen tempo leert.

Voor meer informatie over de workshop in Leuven bezoek https://www.leuven.be/interactive-workshop-50-keer-durven-met-klaar-hammenecker.