...

David Vandyck lanceert zijn nieuwe single

David Vandyck lanceert nieuwe single

David Vandyck lanceert zijn nieuwe single ‘Dans In De Regen’ én het nieuwe studioalbum ‘Licht Aan De Overkant’. Het vijfde studioalbum van David Vandyck bracht “Licht Aan De Overkant” uit. Met succesvolle producer Gordon Groothedde (Krezip, Matt Simons) heeft de populaire West-Vlaming 12 nieuwe nummers opgenomen, waaronder “Morgen Komt”,” De Rest”, “Zee Van Vuur” en “Ik Weet Nu Beter”, die zijn uitgebracht en goed zijn voor bijna 1 miljoen streams. David heeft gekozen voor een aantal bekende namen zoals Krezip, Nick & Simon, samen met Will Tura, Jasper Steverlinck, Milo Meskens en Sam Bettens, met wie hij nieuwe nummers schreef.

David Vandyck Licht Aan De Overkant

Het Koetshuis in Roosdaal

Op zaterdag 7 mei 2022 geeft hij een uitverkocht concert in Het Koetshuis in Roosdaal, tevens de opening van zijn nieuwe “Licht Aan De Overkant”-tour in Vlaanderen. Hij werd genomineerd voor Zomerhit voor “Ik Leef Voor Jou”, speelde bijrollen voor Nick & Simon en Dana Winnaar in het Kursaal Oostende en Antwerpse Lotto Arena, won de Lofttrompet voor “Beste Zanger”, werd gedraaid in Nederland en was er te gast in populaire programma’s als ‘Tijd Voor Max’ (Omroep Max) en ‘Koffietijd’ (RTL4). Toen sloeg de pandemie en het coronavirus toe en moest David Van Dijk, net als zijn collega-artiesten, op de pauzeknop drukken, dat is niet vanzelfsprekend.

muzikaal gegroeid

De afgelopen jaren ben ik muzikaal gegroeid van het popgenre naar het Nederlandstalige popgenre. De transformatie was een succes. We deden hele goede dingen en hadden een geweldige toekomst totdat de pandemie het stopte. Je begint een race, je begint te rennen, en plotseling breek je je been en kun je niets meer aan jezelf doen. Het voelt wel krachtig en vooral machteloos”, aldus De West-Vlaamse David Vandyck uit Zedelgem. Met de onvoorwaardelijke steun van het publiek, zijn fans, het thuisfront, zijn platenlabel Warner Music en zijn vriend/producer Gordon Groothedde zag David snel het ‘Licht Aan De Overkant’. “Met alle steun en mede door mijn onvoorwaardelijke liefde voor muziek heb ik snel de knop om kunnen draaien.

David Vandyck

In moeilijke omstandigheden

In moeilijke omstandigheden, doordat we een keer niet meer naar Nederland konden, hebben we toch mijn vijfde studioalbum kunnen opnemen “Licht Aan De Overkant”. Voor deze 12 nieuwe nummers schreef ik samen met producer Gordon samen met Sam Bettens, Milo Meskens, Jasper Steverlinck, Jacqueline Govaert en JP Hoekstra van Krezip, Nick & Simon en Will Tura. Ja, dat zijn inderdaad allemaal niet de minsten. Ik ben er trots op dat ik deze kansen heb gekregen en de muzikale evolutie die ik de afgelopen jaren met de Nederlandse pop heb doorgemaakt is voor deze mensen een broedplaats om samen met mij liedjes te schrijven.

onvoorwaardelijke en ongeremde liefde voor muziek

Het beste is dat geen van hen me in een bepaald muziekhokje heeft heeft gestopt of erover heeft nagedacht tijdens het schrijven van het nummer. In plaats daarvan zei iedereen: “We gaan gewoon geweldige muziek maken samen”. De muziek van Sam Bettens en Nick & Simon ligt ver uit elkaar, maar ik heb ze kunnen overtuigen om samen met mij een lied te schrijven vanuit een pure, onvoorwaardelijke en ongeremde liefde voor muziek. Zo voel ik me, en ik hoop dat mensen op die manier naar het nieuwe album zullen luisteren”, aldus David Van Dijk.

David Vandyck lanceert zijn nieuwe single - David Vandyck 1

Ook een nieuwe single

Naast het nieuwe album brengt David Vandyck ook een nieuwe single uit: “Dans In De Regen”, die hij samen met producer Gordon Groothedde en het populaire Nederlandse duo Nick & Simon schreef. “Dat is echt steun vinden en zeggen van “maar echt mannekes, wat er ook gebeurt, trek het u niet aan. Zelfs als je een slechte dag hebt, en kom je verkeerd uit bed…Kijk naar mij hoe ik dans in de regen.” In zekere zin is het een vriendelijke knipoog: neem het niet te serieus, maar focus op de gelukkige kant van het leven”, zegt David. Binnenkort verschijnt er een single en samen met de release van de bijhorende feelgood-video die het warme gevoel van de song nog eens extra accentueert.

Foto’z: House Of Entertainment.

Meer info vind je op www.davidvandyck.be.