...

CAVALLUNA viert de vrijheid met ‘CELEBRATION!’

Cavalluna was te gast in Antwerpen

CAVALLUNA, het paardenspektakel viert de vrijheid met ‘CELEBRATION!’ Dit weekend kon je in het Antwerps Sportpaleis terecht voor de nieuwste show “CELEBRATION!” van het internationale paardenracespektakel CAVALLUNA. Emmy-winnaar Klaus Hillebrecht heeft een nieuw avontuur geschreven op basis van de drie eerdere succesvolle shows van het gezelschap in ons land. De persoonlijke missies van Samira, Tahin en Alana vormden wederom een ​​rode draad door dressuur en paardensport. Prachtige Friese paarden, Shetlandpony’s en Arabische volbloeden brachten het beste uit zichzelf naar een enthousiast publiek. Met ‘CELEBRATION!’, een show die heel veel meer is dan ‘het beste van’, viert CAVALLUNA de vrijheid.

Cavalluna 2022 (5)

Belgische Sylvie Willms schittert in deze productie

Naast Tricky Riders van Hasta Luego Academy en Bartolo Messina schittert ook onze Belgische Sylvie Willms in deze productie. Op zaterdagavond kwamen Vele bekende Vlamingen waaronder Andy Peelman, Gunther Levy, beauty-ondernemer Caroline Rigault, Kim Debrie, TikTok-ster Jonathan Medall en Paralympische medaillewinnaar Mannon, Kleis (springen), kwamen kijken naar de première. “Wauw, wat een spektakel”, zegt TikTok-ster Jonatan Medar enthousiast. “Als kind reed ik pony’s, maar verder hield ik niet zo van paarden. Wat ik hier vanmiddag zag was ongelooflijk. Je hebt geen ogen genoeg, het is allemaal heel groot en heel divers. We zagen heel veel kindjes in de zaal, maar dat schrikte ons niet af, integendeel.

Cavalluna-Andy-Peelman-2022

Loes Van den Heuvel, Danii Heylen en Andy Peelman

De show was er niet speciaal op gericht, maar het was wel een familiespektakel dat je met het hele gezin moet zien.” Naast de vermaarde paardensportliefhebber Loes Van den Heuvel en haar medekampioen Danii Heylen duikt ook Andy Peelman weer op. “Ik zag het twee jaar geleden en was al onder de indruk. Het leek allemaal zo eenvoudig, maar ik verzeker je, het was niet gemakkelijk. Ik heb veel gevaarlijke en spectaculaire dingen gedaan voor Andy op patrouille. Nooit van iets bang geweest, maar toen ze me vroegen om voor “Wakandi” op een paard recht te staan, had ik echt de schrik van mijn leven. Nog nooit zo bang geweest, dus ik weet echt hoe moeilijk het allemaal is.

Cavalluna-Danii-Heylen-en-martine-Jonckheere-2022

Op een hoog niveau

Hier zijn geen teugels, geen zadels. Die staan allemaal stabiel, zonder dat hun hoofd beweegt. De manier waarop ze met de dieren omgaan en wat je ziet is echt gaaf!” “Ik kan hier nog uren van nagenieten”, zegt actrice Martine Jonckheere, die samen met echtgenoot Filip genoot van een backstage-tour. “Het is echt een van de schoonste dagen van het jaar. De dieren worden hier zo goed verzorgd en wat vinden ze het leuk om mee te mogen doen aan dit spektakel, het is geweldig. Dit zie en voel je dat dit op een hoog niveau is. CAVALLUNA blijft keer op keer verrassen. Ik ben zo blij dat we dit weer hebben mogen meemaken. Heel goed!”

Cavalluna-2022

Foto’s: House Of Entertainment.