...

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

cv-ketel onderhoud

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Een cv-ketel zorgt ervoor dat je de beschikking hebt over warm water en in de winterperiode zorgt het ervoor dat je de verwarming kunt gebruiken om je huis of een andere ruimte te verwarmen. Deze cv-ketel is dus feitelijk onmisbaar voor elk huishouden, wat maakt dat het onderhoud van je cv-ketel wel degelijk van belang is. In onderstaand artikel leggen we uit waarom onderhoud zo belangrijk is en wat het voordeel is van goed onderhoud.

Dagelijks gebruik cv-ketel

Woon je in Nederland, dan is het hebben van een werkende cv-ketel normaal.

Elke woning heeft de beschikking over een cv-ketel, evenals bijvoorbeeld bedrijfsruimtes of andere instanties. Deze laatste worden echter vaak niet met een simpele cv-ketel verwarmd. Een gemiddeld huishouden heeft een cv-ketel en deze moet onderhouden worden, anders heb je geen warm water en geen verwarming als deze kapot gaat. Door een cv-ketel regelmatig te laten controleren en schoonmaken, bent je verzekerd van een goed werkende cv-ketel die je niet in de steek laat op momenten dat het net niet uitkomt. En een bijkomend voordeel; jouw cv ketel blijft door goed onderhoud ook zo energiek mogelijk en dat is weer prettig met de huidige energiekosten.

Overige voordelen van onderhoud cv-ketel

Kies je ervoor om je cv-ketel regelmatig te laten checken, dan heb je hier daadwerkelijk profijt van. Het verkleint namelijk de kans op storingen waardoor (grotere) reparaties niet perse nodig zijn. Een goed onderhouden cv-ketel werkt niet alleen beter, het is ook veiliger. Je wil er niet aan denken dat er door achterstallig onderhoud brand of iets uitbreekt of ‘lekt’. Het zorgt er ook uiteindelijk voor dat een goed onderhouden cv-ketel zuiniger is qua energiegebruik en ook niet onbelangrijk; de cv-ketel gaat langer mee als deze met regelmaat gecontroleerd wordt.

CV-ketel onderhoud zelf doen

Het kan zijn dat er tussentijds wel eens een storing gemeld wordt in de display van de cv- ketel. Dit gaat er vaak om dat de cv-ketel bijgevuld moet worden of dat radiatoren bijvoorbeeld ontlucht moeten worden. Dit kun je prima zelf doen. Echter, het daadwerkelijke onderhoud aan de cv-ketel zelf, moet echt door een professionele monteur uitgevoerd worden.

Mogelijkheden onderhoudsabonnement of eenmalige onderhoudsbeurt

Er zijn mogelijkheden om een onderhoudsabonnement af te sluiten voor onderhoud voor 12 of voor 24 maanden. Er wordt contact met je opgenomen tegen de tijd dat een onderhoudsbeurt weer nodig is. Als klant kun je 7 dagen per week, 24 uur per dag bellen in geval van storing. Geen abonnement? Kies dan voor een eenmalige onderhoudsbeurt. Dan bepaald je zelf wanneer er onderhoud nodig is. Echter, je hebt daarbij niet de voordelen van een onderhoudsabonnement.