...

Kreuners duiken studio in

Kreuners na 12 jaar terug de studio in

Kreuners duiken na 12 jaar terug de studio in voor de hernieuwde single ‘Geen Zonde Van De Tijd’. Na een succesvolle heruitgave van het album ‘Hier En Nu’, 3 miljoen plays van “Ik Wil Je” met de Nederlandse rapper Joost en een eerbetoon aan Zomerhit, werden twee jaar geleden De Kreuners net als hun collega artiesten, werden zij gedwongen te rusten. Op drie na werden alle bubbelconcerten van de iconische rockband  opgeschort en uitgesteld tot dit voorjaar. Levendig en vooral uitbundig zijn frontman en zanger Walter Grootaers, gitaristen Jan Van Eyken en Erik Wauters, bassist Axl Peleman en drummer Ben Crabbé klaar voor een onvergetelijke Zomerkreun 22 met meer dan 40 optredens Opgevoerd op de grootste festivalpodia (Suikerrock Tienen, Rock Zottegem, enz.) en clubs (AB, De Roma, Het Depot, enz.).

Kreuners-Zonde-Van-De-Tijd

Dit wordt een heel bijzonder jaar

Dit wordt een heel bijzonder jaar aangezien De Kreuners na 12 jaar weer de studio induiken om “Geen Zonde Van De Tijd” op te nemen. Een single die met een bijhorende videoclip die afgelopen vrijdag 25 maart 2022 digitaal verscheen. “Naast de klassiekers van de Kreuners, is het ook de bedoeling onbekendere nummers uit ons repertoire te herwerken en in de set te smokkelen”, begint Opper-Kreuner Walter Grootaers het gesprek. “‘Geen Zonde Van De Tijd’ was een vergeten albumtrack uit 2003, uitgevoerd door onze gitarist Erik Wauters. We hoorden het tijdens onze laatste clubtour, en het was een van de drie akoestische optredens die we speelden. Toen we het  speelden, waren de reacties van het publiek overweldigend. Dat zette ons aan het denken en de beslissing om een ​​geheel nieuwe versie op te nemen.” Met hun nieuwe geremasterde single “Geen Zonde Van De Tijd” schrijft de nog steeds populaire en iconische band uit Lier nieuwe muziekgeschiedenis.

Een verrassend atypisch Kreunersnummer

En dat terwijl ze voor het eerst in 12 jaar samen de studio indoken voor het nummer. “Met producer David Poltrock (Hooverphonic, The Blackbox Revelation) werkten we het nieuwe arrangement uit en produceerden we het nummer in de ICP-studio. Een bijzondere ervaring, we hebben meteen van de tijd gebruik gemaakt om de bijbehorende videoclip te draaien”, zegt Walter Grootaers. “Geen Zonde Van De Tijd” is een verrassend atypisch Kreunersnummer dat zich onderscheidt van hun uitdijende repertoire, dankzij Walters levendige, herkenbare stem, frisse moderne composities en melancholisch gevoelig karakter. Walter kan dit alleen maar bevestigen: “We hebben meerdere reacties gehad van mensen die het nummer hebben gehoord. We vinden het een enorm compliment, want meestal voegen ze er ook nog aan toe dat het nummer werkt (lacht).

De Kreuners (2022)

Zomerkreun, een indrukwekkende zomertour

” Met de release van hun nieuwe single “Geen Zonde Van De Tijd” zijn de De Kreuners klaar voor hun “Zomerkreun 22”. Walter, Ben, Jan Axl en Erik zijn terug met meer dan 40 shows en hun hitmachine komt terug op een indrukwekkende zomertour. Het wordt weer een groot volksfeest, met hits die behoren tot het DNA van elke Vlaming. Deze zomer kun je weer liedjes als “Ik wil Je” ‘Layla’, ‘Maak me wakker’, ‘Verliefd op Chris lomme’, ‘Nee Oh Nee’, ‘Zij heeft stijl’ en meer. Uiteraard komt ook de vernieuwde single ‘Geen Zonde Van De Tijd’ op de setlist. “We zijn zo blij dat we eindelijk kunnen toeren. Net als het publiek mistten we dat allemaal zo erg. Het enthousiasme is groot en de drive om weer volledig  onszelf te zijn en te smijten ook. We kunnen niet wachten om weer te spelen.” Met ‘Geen Zonde’ Van De Tijd’ hebben we al een gemeenschappelijk voorgevoel”, zeggen De Kreuners.

De nieuwe single ‘Geen Zonde Van De Tijd’ van De Kreuners is  digitaal beschikbaar en verscheen bij Warner Music.

Meer info over de ‘Zomerkreun 22’-concerten van De Kreuners, vind je op www.dekreuners.be of greenhousetalent.com.