...

9 redenen waarom seksspeeltjes goed zijn voor je gezondheid

9 redenen waarom seksspeeltjes goed zijn voor je gezondheid

9 redenen waarom seksspeeltjes goed zijn voor je gezondheid

Seksspeeltjes waren lange tijd volledig taboe. Nu horen we onze vrienden er meer en meer over het onderwerp praten. En misschien vraag je je wel af: wat zijn nu de voordelen en wat doet het met mijn gezondheid? Als je verder leest, krijg je al minstens 9 antwoorden op deze vraag.

Sex toys make a healthy body

Een orgasme is niet altijd zo gemakkelijk te bekomen. Iedereen weet dat de juiste methodes en speeltjes een duwtje in de rug zijn. Seksspeeltjes bevorderen drie belangrijke zaken wat betreft je fysieke gezondheid: je bloedsomloop, hart en immuunsysteem. Je bloedsomloop wordt dankzij seksspeeltjes extra gestimuleerd. Wanneer je een sextoy gebruikt, begint je hart sneller te kloppen en wordt er sneller bloed naartoe gepompt wat ook je hart ten goede komt. Je krijgt dankzij orgasmes ook meer antilichamen in je lichaam die je van verkoudheden of erger beschermen. Seks speeltjes zijn dus alleen al voor die redenen een absolute must. Maar er zijn zelfs nog veel meer redenen!

Solo pleasure, happy mind

Een gezond lichaam is één iets, maar ook je mentale welzijn zal je seksspeeltjes dankbaar zijn. Drie redenen waarom je jezelf een seksspeeltje moet gunnen? Na een orgasme komt er onder andere dopamine en serotine in je lichaam vrij en dat zijn gelukshormonen. Ook het hormoon endorfine komt vrij en dat verlicht stress. Minder stress hebben, betekent vanzelfsprekend kalmer en gelukkiger zijn. Die hormonen zijn alvast twee goede redenen om een seks toy tijdens het masturberen te gebruiken. Ten derde slaap je beter na een orgasme en een goede slaap is een van de belangrijkste factoren is voor een goede fysieke, maar vooral ook mentale gezondheid.

Ook ideaal met twee

Ten slotte ben je niet alleen solo beter af met seksspeeltjes, maar ook samen. Er zijn minstens 3 redenen waarom ieder koppel een seksspeeltje zou moeten hebben. Ten eerste fleurt een boeiend seksleven je relatie op. Door samen te ontdekken wat je spannend vindt en elkaar zo beter te leert kennen, wordt niet alleen jullie band sterker, maar ook jullie intimiteit. Dankzij de seksspeeltjes groeit dus eigenlijk ook de passie. Ten tweede kunnen seksspeeltjes helpen bij erectieproblemen. Mannen voelen zich vaak slecht als ze erectieproblemen hebben en dat komt de relatie vaak niet ten goede. Dankzij een seksspeeltje verhelp je beide dus. Een cockring bijvoorbeeld is specifiek ontworpen om de erectie te stimuleren door de bloedtoevoer naar de penis te bevorderen. Ten derde verhelpen seks toys de strakheid en droogheid die vrouwen vaak ervaren. Een vibrator als de Lovense lush 3 zorgt namelijk voor meer vaginale smering en een flexibeler vaginaal weefsel. Je seksspeeltje is soms dus echt wel je beste vriend. Onthoud altijd: happy wife, happy life. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de man, hé. En wie wil er nu niet gelukkig en gezond zijn, zeker als je terwijl gebruik kan maken van plezierige seksspeeltjes?