...

Vincent Voeten wint Humo’s Comedy Cup 2021

Vincent Voeten wint Humo’s Comedy Cup 2021

Vincent Voeten wint Humo’s Comedy Cup 2021. In een uitverkocht Antwerps Arenberg heeft de 34-jarige politie-inspecteur Vincent Voeten uit Beerse zondagavond Humo’s Comedy Cup 2021 gewonnen. Met zijn slimme en droge humor versloeg Kempenaar zijn finalisten Jade Mintjens en Charles Le Riche in een spannende wedstrijdfinale. Vincent nam de hoofdprijs van Guy Motier, de zevenkoppige juryvoorzitter, en ontving naast een cheque van 1.000 euro ook de eretitel van “Grappigste comedietalent van het jaar”. Met zijn overwinning treedt Vincent Voeten in de voetsporen van Bart Cannaerts, William Boeva, Jens Dendoncker en anderen en neemt hij het stokje over van recent kampioen Amelie Albrecht. Deze hoog aangeschreven wedstrijd heeft een lange traditie en werd voor het eerst gehouden in 1998.

 Vincent Voete

Juryvoorzitter Guy Mortier

Humo’s Comedy Cup wordt sinds 2012 geproduceerd door productiebedrijf Pretpraters. Op VTM2 kan je woensdag 23 maart 2022 de finale terugkijken. Met 64 deelnemers in 117 inzendingen is de 13e Humo Comedy Cup weer hot. Kempenaars Vincent Voeten (34) en Jade Mintjens (23) streden in de finale met Karel De Rijcke (31) die als Charles Le Riche het podium betrad. Zondagavond kregen alle drie de stand-up comedians de kans om een ​​enthousiast publiek en een zevenkoppige jury te overtuigen van hun humoristische kwaliteiten. Aan gelach geen gebrek, want dit keer wordt er blijkbaar ongehinderd genoten van hoogwaardige, gevarieerde humor in de al weken uitverkochte Arenberg. Na een intermezzo, zeer gewaardeerd door recente winnaar Amelie Albrecht, maakte juryvoorzitter Guy Mortier de spannende resultaten bekend.

Vincent Voeten

Politie-inspecteur Vincent Voeten

Met zijn typisch sombere, rauwe humor kwam huidig ​​politie-inspecteur Vincent Voeten uit de envelop als de winnaar van de Humo Comedy Cup 2021. In 2016 begon hij zijn carrière als stand-upcomedian. Dat dankt hij ook aan inspirerende figuren als de Brits-Ierse comedian Jimmy Carr en de Amerikaanse stand-up comedian Anthony Jeselnik. Bij hen vond hij elementen waarop hij kon putten in zijn vertrouwde stijl, die vooral bestond uit humor met donkere kantjes, Vincent deed het geweldig in de wedstrijd. Vijf jaar geleden was hij finalist van de Lunatic Comedy Award. In datzelfde jaar deed hij ook mee aan de wedstrijd waarmee hij de Utrecht Comedy Talent Award won. Niet alleen op het podium, maar achter de schermen werkte hij ook als humorist in “Geubels en de Belgen”, “Is er een dokter in de zaal?” en “De Slimste Mens Ter Wereld”.

Op VTM2 kan je op woensdag 23 maart 2022 de finale van Humo’s Comedy Cup 2021 bekijken.