...

Is uw huis verkopen via de notaris nog populair?

Is uw huis verkopen via de notaris nog populairIs uw huis verkopen via de notaris nog populair?

Een huis verkopen? Dan zijn er heel wat opties. De meest gekozen optie is om via een makelaar uw huis te verkopen. Kijkt u op tegen deze optie en wil u het anders aanpakken en een hoop geld besparen? Ook dat is mogelijk. U kunt uw huis verkopen via een notaris en dat zonder makelaar of immokantoor.

Uw huis verkopen uit de hand of via notaris

Is uw huis verkopen via de notaris nog populairBij een verkoop uit de hand komen verkoper en koper overeen om een bepaald goed te verkopen voor een bepaalde prijs. De voorwaarden worden vastgelegd in een voorlopige verkoopovereenkomst of ook wel compromis genoemd. Deze overeenkomst is bindend en de koper ontvangt direct een voorschot. De koper overhandigt de compromis aan de notaris en de notaris kan dan meestal verder om de uiteindelijke verkoop vast te leggen. Toch vergt uw huis verkopen via notaris een hoop voorbereiding die anders een makelaar voor u in orde brengt. Denk maar aan de vele verschillende attesten en keuringen.

Gelukkig zijn vandaag heel wat bedrijven die meteen een bod doen op uw woning en zelf uw pand, grond of terrein aankopen. Weet wanneer een speler als deze  onmiddellijk een bod doet op uw huis, dat het volledige bedrag voor u is. Bovendien nemen ze vaak de administratie en ook de kosten die daarmee gepaard gaan voor hun rekening. Op die manier bespaart u niet enkel tijd maar ook extra geld.

De strijd om vastgoed is enorm en door er handig op in te spelen, kan u snel en zonder bijkomende kosten uw huis verkopen. Deze spelers reageren snel, schakelen onmiddellijk en doen vaak een heel fair bod op uw woning.

Wilt u dus geen gedoe met makelaars of eerst tientallen bezichtigingen, dan is dit het perfecte alternatief.

Snel uw huis verkopen zonder administratie

Wilt u dus geen gedoe, bezoekers over de vloer, maar wel snel geld voor uw woning. Dan kunt u maar beter uw huis niet verkopen via de notaris, maar luisteren naar een andere partij. Het is ook wel altijd verstandig om uw huis te laten schatten, zodat u op de hoogte bent van de waarde van uw huis. Er zijn ook heel wat opkopers die een vrijblijvende waardebepaling aanbieden, u kiest dus best deze uit.

De conclusie is dat een huis verkopen via de notaris zeker kan, maar dat er ook andere opties zijn, die vaak interessanter zijn. U hoeft helemaal niet via een notaris of makelaar te passeren om uw woning te verkopen. Het onmiddellijk verkopen aan een ‘opkoper’ hoeft zeker niet minder interessant te zijn. Houd alle opties dus open.