...

Carry Goossens bij radio Rand

Carry Goossens alias Oscar

Carry Goossens alias Oscar (F.C De Kampioenen), Jef (Lilly en marleen), Frakke ( De Zonen Van Van As), binnenkort als Kapitein Zeppos in de gelijknamige film en ga zo maar door… Carry de man is intussen 69 jaar jong moet je weten bruist nog steeds van “de goesting” en heeft nog bakken energie. Trouwens hij is blij dat hij op zijn leeftijd nog steeds veelvuldig gevraagd wordt voor verschillende dingen zoals film en theater. Wat dat laatste betreft zal hij ook te zien zijn in de nieuwe komedie: ” aprés ski” in regie van Stany Crets. Dit stuk zal zeker en vast een aanrader zijn om te gaan bekijken, zeker met Stany als regisseur.

Carry Goossens

Vroeg uit zijn bed

Dat hij deze morgen vroeg uit zijn bed moest komen lijkt Carry niet te storen, want zo gaat hij verder ik sta iedere dag omstreeks 6.30u op en dat ook op zondag. De reden is dan ook niet ver te zoeken want Carry bezit naast twee paarden, twee honden nog een heleboel geiten, en die moeten natuurlijk ook tijdig hun voeding krijgen. Vandaag was het dan ook geen probleem om weliswaar wat vroegtijdig zijn opwachting te maken in de studio van de Dilbeekse radio Rand, de klank van het Pajottenland. Na het nieuws van 10u ging de Plaatgast (want zo heet het programma) Met Kris Baert en zijn gast Carry Goossens de lucht in.

Moeilijke relatie tussen vader en moeder

Carry praatte honderduit over de moeilijke relatie tussen vader en moeder in het huwelijk en de gevolgen die dat hadden op zijn leven. Want ook de relatie tussen vader en hemzelf was niet zo denderend, wat hij ook deed voor zijn vader was het nooit genoeg. Vader had geen enkel begrip voor de kleine Carry ook niet als hij met slechte punten thuiskwam. Vandaar dat Carry telkens probeerde te bewijzen aan zijn vader dat hij van alles kon. 40-45 jaar heeft hij steeds strijd moeten voeren tegen zijn vader voor erkenning voor wat hij deed. Pas op latere leeftijd een paar jaar voor zijn dood (2005) kreeg Carry van zijn vader de zolang nagestreefde erkenning.

Carry Goossens

Kris Baert presentator

Kris Baert presentator en persoonlijke vriend van Carry had het uiteraard ook over zijn muziekkeuze. Zo vernamen we dat hij een fan is van Leonard Cohen die hij zag op een opluchtconcert in Brugge maar evenzeer van Herman Van veen. Hij vertelde ook dat hij bij het horen van Leonard Cohen soms zijn vrouw wel eens durft vastnemen om door de living te walsen. Met Herman Van Veen vertelde hij had hij door omstandigheden samen een ontbijt in Amsterdam. Carry was zo uit zijn lood geslagen door de grootsheid maar tevens het eenvoudig zijn van die grote mijnheer dat hij geen hap van het ontbijt door zijn keel kreeg.

Carry Goossens

Boeiende verhalen

Kris Baert wist bij ieder gekozen nummer Carry te verleiden tot een boeiend verhaal. Wat zeker en vast door de vele luisteraars van radio Rand gesmaakt werd. Zo kwamen we ook te weten dat hij kan genieten van het ’s morgens wakker worden in een nieuwe dag. Zeker in de winter als het om 6.30u nog donker is kan hij enorm genieten van het ontwaken van de natuur zoals hij zelf zegt. Rond 11.50u kreeg naar goede gewoonte ook zijn technieker (Bryan) het woord om zijn zegje te doen over de Plaatgast. Dat is niet altijd eenvoudig in aanwezigheid van de Plaatgast zelf. Maar Bryan deed dat zoals steeds met verve dat moest iedereen na afloop toegeven.

Bryan

Alles begon met zijn rol als Oscar

Niettegenstaande volgens Carry zelf alles begon met zijn rol als Oscar bij F.C de kampioenen vond Bryan zijn rol van Jef in Lilly en Marleen toch het betere personage. daar was Carry het deels mee eens omdat hij daar meer vrijheid had om zijn rol in te kleden. Hij omschreef Jef zelf als iemand die het altijd goed bedoelde maar waarbij het meestal verkeerd afliep. En toen was het op de klok bijna 12u en was de tijd gekomen om afscheid te nemen van deze joviale Plaatgast. Dat de man een druk leven heeft bewees dat hij niet langer kon blijven na de uitzending omdat hij alweer naar een nieuwe afspraak moest. Radio Rand kan je beluisteren op 105.9, 106.4, en binnenkort ook op 103.9 fm ook sinds afgelopen vrijdag op DAB+.

Radio Rand

Foto’s: Bryan Loef-Rimaux