...

Astrid Stockman maakt musicaldebuut!

Astrid Stockman maakt musicaldebuut

Astrid Stockman maakt musicaldebuut in ‘Charlie and the Chocolate Factory’! Productiehuis Deep Bridge transformeert vanaf december 2022 de Antwerpse Stadsschouwburg, gevolgd door Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt in Willy Wonka’s Chocoladefabriek in januari 2023, inclusief Vlaamse versies van Broadway en West End musicals ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Een nieuwe Thumbs Up-musical gebaseerd op het boek van Roald Dahl, die – zoals je al weet – de onnavolgbare Nordin De Moor als knotsgekke Willy Wonka in de voetsporen treedt van Johnny Depp en Gene Wilder.

charly And The Chocolate Factory

De Vlaamse Willy Wonka

De Vlaamse Willy Wonka hebben we al, maar wie gaat opa Joe, mevrouw Green, meneer Salter, mevrouw Barrel, meneer Beauregard, Cherry, mevrouw Teavey enz. spelen? Dat onthulde smaakacrobaat en chocoladekunstenaar Dominique Persoone tijdens een geanimeerde cast van The Chocolate Line op woensdag 9 maart. Als presentator opende Dominique zelf zijn deuren in chocoladefabriek Paleis op de Meir voor deze castshow, met een extra zoete toets. Regisseur Stany Kretz stelt trots zijn sterrencast voor en tovert drie verrassende namen uit zijn hoge hoed.

Astrid  zal de hoge noten pakken als Mrs Teavee

Zo bereidt klassiek pianiste en sopraan Astrid Stockman zich voor op haar musicaldebuut in de hoofdcast van de musical. Astrid zal de hoge noten pakken als Mrs Teavee, mama van Mike Teavee, gespeeld door Vincent Van Gorp. Nog een onverwachte musicaldebutant is Yemi Oduwale. De sympathieke acteur, vooral bekend van zijn rol als Elias Seffa in de hitserie Dertigers en vorig seizoen in  Dancing with the Stars (Play4), heeft ook laten zien dat hij ook een prachtig paar dansbenen heeft. Hij kan zich uitleven als de hebzuchtige heer Beauregard.

harly and The Chocolate factory

Yemi krijgt als musicaldochter Sali Haidara

Yemi krijgt als musicaldochter niemand minder dan Sali Haidara – aka Maria Hernandez in de waanzinnig populaire Ketnet-serie ‘#LikeMe’ – die gestalte zal geven aan Violet Beauregarde. Hoewel ze muziek studeerde aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, is het ook Sali’s eerste rol als hoofdrolspeler in een professionele muzicalproductie. In dit spannende avontuur zullen Astrid, Yemi en Sali niet alleen omringd worden door de nodige liefde, maar vooral veel expertise en kwaliteiten hebben, zoals Stani wist te verwerven voor zijn “Charlie and the Chocolate Factory” Wat dacht je van deze good guys – – Hoofdcast: professionele muziekproductie.

Hans Peter Janssens

Voor de belangrijke en dragende rol van Grandpa Joe, de grootvader van Charlie Bucket in dit meeslepende verhaal, kan Stany rekenen op Koen Van Impe. Koen, die binnenkort ook als Kapitein Von Trapp zal schitteren in ‘The Sound of Music’, mag dus opnieuw een mooie hoofrol aan zijn al indrukwekkende palmares toevoegen. En wat dan gezegd van Hans Peter Janssens? Hans Peter is ongetwijfeld dé vaandeldrager van de Belgische musical en zorgt in deze productie als Mr Salt, de rijke eigenaar van Salt’s Nuts en vader van Veruca Salt, voor nog een extra kruiding op sterrenniveau!

Charly and The Chocolate factory (3)

De rest van de cast:

Met ook nog Ann De Winne (Grandma Josephine), Liv Van Aelst (Grandma Georgina + alternate Mrs Teavee), Steve De Schepper (Grandpa George), Isabelle Heremans (Mrs Green), Laura Seys (Mrs Bucket), Maja Van Honsté (Cherry), Steven Colombeen (Jerry), Marisa Van der Meer (Mrs Gloop), Lloyd Russel (Augustus Gloop) en Nori De Winter (Veruca Salt) als smaakmakers, wordt het nu al likkebaardend uitkijken naar wat er vanaf december 2022 geserveerd zal worden.

Astrid Stockman maakt musicaldebuut! - Charly And the Chocolate Factory 4

‘Charlie and the Chocolate Factory’ gaat in première op 10 december 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen en zal vanaf 12 januari 2023 ook te zien zijn in Capitole Gent en vanaf 26 januari in Trixxo Theater Hasselt Tickets & info: www.deepbridge.be.