...

Een wastafelmeubel is meer dan een opbergkast

Een wastafelmeubel is meer dan een opbergkast

Een wastafelmeubel is meer dan een opbergkast

De badkamer is een ruimte die we voor meerdere doeleinden gebruiken. We douchen ’s-morgens en voor het naar bed gaan ontspannen we met een warm bad of een verkwikkende douche. Het tandenpoetsen doen we aan de wastafel.

Badkamerspullen opbergen

Het is wel zo prettig als we alle spullen die we dagelijks gebruiken voorhanden hebben. We gebruiken een aanzienlijke hoeveelheid badkamerspullen die opgeborgen dienen te worden. Er zijn echter ook meerdere factoren die bepalend zijn voor een badkamer. Deze ruimte dient goed verwarmd te zijn, genoeg bewegingsruimte te bieden en bovenal veilig te zijn.

Meubels in de badkamer

Badkamermeubels zijn er in verschillende vormen en materialen. Een wastafelmeubel is een veel gekozen meubel omdat het veel opbergruimte biedt en niet al te veel plek inneemt. Ze zijn er voor enkele en dubbele wastafels. Gecombineerd met een spiegelkast is er voor het gemiddeld gezin voldoende ruimte om spullen uit het zicht op te bergen. Een alternatief voor een wastafelmeubel is de zijkast. De kast wordt links of rechts geplaatst naast de wastafel.

MDF en melamine

De meeste badmeubels zijn gemaakt van MDF en melamine. Het voordeel is met name het gewicht, maar het materiaal is ook goed bestand tegen vocht, temperatuurverschillen en is goed schoon te houden. Massief hout is een stuk zwaarder en de meeste badkamermeubels worden zwevend tegen de muur geplaatst. Het heeft een ruimtelijk effect en de vloer is gemakkelijker schoon te houden.

Verschillende afwerkingen

Meubels zijn er met geïntegreerde keramische wastafels of met een waskom geplaatst op de kast. Veel kasten zijn voorzien van één of meerdere lades. Een lade is dikwijls praktischer dan kastdeurtjes en een kastschap omdat het fijner in te delen is. Het materiaal is in allerlei afwerkingen te krijgen; mat of hoogglans, houtlook in licht of donkere uitvoering of u kiest voor grijs, zwart of wit.

 

Meubels geven een badkamer een eigen gezicht. Door de meubels wordt een badkamer persoonlijk. De natte ruimte met keramisch sanitair en harde tegels krijgt een zachte afwerking.