...

Ninja Express best bekeken op BBC

Ninja Express momenteel het best bekeken op BBC

Vlaamse Ninja Express is momenteel het ‘best bekeken kinderprogramma op BBC’. Met de opening van het Filmfestival Oostende is het nu tijd om vooruit te kijken en af ​​te tellen naar aanstaande zaterdag wanneer de belangrijkste film- en tv-prijzen, De Ensors, worden uitgereikt. De Vlaamse animatieserie, bedacht door Kim Claeys en ontwikkeld door het Gentse productiehuis Creative Conspiracy, is één van de vijf genomineerden in de categorie “Beste Animatie”. De serie draait sinds juli op Ketnet en is momenteel ook een internationaal succes. “Sinds de lancering staan ​​we in de top 5 van de BBC, maar met onze nummer 1-positie hebben we deze week geschiedenis geschreven als het best beoordeelde kinderprogramma op de BBC. Voor een internationaal bedachte en ontwikkelde animatieserie is het echt speciaal, we konden hier alleen maar van dromen zegt Peter Decraene namens het productiebedrijf.

Ninja Express BBC

Een pakketdienst geleid door drie kleine superninja’s

Dag en nacht de gekste dingen bezorgen, onbeperkt door tijd en ruimte, een pakketdienst geleid door drie kleine superninja’s met superkrachten: Kiro (gele ninja), Konpeki (blauwe ninja) en Aka (rode ninja). Dit is het verhaal van Ninja Express, een Vlaamse animatieserie voor kinderen van 6 tot 9 jaar van Kim Claeys en dat door het Gentse productiehuis Creative Conspiracy. En dat met een wereldwijde entertainmentstudio eOne (Peppa Pig en PJ Masks) van speelgoedgigant Hasbro. Het eerste seizoen heeft 52 afleveringen van 11 minuten. De serie werd in juli gelanceerd na twee jaar in productie te zijn gegaan. Vanaf het begin zijn hun avonturen te zien op Ketnet, naast Cartoon Network en Boomerang. “Volgend weekend zijn we een van de vijf genomineerden voor een Ensor in de categorie ‘Beste Animatie’. Het is de eerste keer dat we genomineerd zijn voor een dergelijke prijs.

Een overwinning zou een extra kers op de taart zijn

Een overwinning zou een extra kers op de taart zijn, en vooral een mooie knipoog naar het 80-koppige team dat twee jaar voor de serie werkte onder notoir bijzondere omstandigheden. Via de teams die we leiden in Gent, Parijs, Lille en Dublin, hebben we Ninja Express op internationaal niveau kunnen ontwikkelen en lanceren”, zegt Peter Decraene namens producent Creative Conspiracy. Sinds de lancering in september is Ninja Express te zien in 192 landen, waaronder het VK. Daar groeit de populariteit van de drie ninja’s en deze week schrijft de animatieserie geschiedenis. “We waren opgetogen toen onze Britse partner, de BBC, zei dat de serie sinds de lancering goed is ontvangen door een jong publiek en hun families.

De top 10 van meest bekeken kinderprogramma’s

We zien dit ook in de top 10 van meest bekeken kinderprogramma’s die we elke week ontvangen. Ninja Express staat sinds de start stevig in de top vijf en deze week staan ​​we ineens op nr. 1, officieel de “hoogst gewaardeerde kinderprogramma van de afgelopen week”. daar konden we alleen maar van dromen”, zegt Peter Decraene. “BBC is nog steeds de moeder van alle televisiezenders. Dat merk je aan de felicitaties en internationale belangstelling die we opnieuw krijgen nu we de hoogste plek in de ranking hebben bereikt”, voegt hij er nog aan toe. Aanstaande zaterdag 12 maart 2022 worden De Ensors 2022 in Oostende uitgereikt. In aanloop besteed Canvas deze week aandacht aan de genomineerden. Vandaag  laat Cinema Canvas zijn licht schijnen over de Ensor-genomineerde animatieseries.

Ninja Express