...

Manieren om goedkoop te printen

pexels-photo-4123764

Manieren om goedkoop te printen

Op een werkplek met veel, maar ook weinig werknemers, vliegen kilo’s papier door het kopieerapparaat. Niet alleen de printer zelf, maar ook de inktcartridges en het onderhoud zijn grote investeringen en kunnen erg hoge kosten met zich meebrengen. Vaak lopen de kosten al gauw op wanneer er duurder wordt ingekocht dan eigenlijk gewild is. Toch kan er al gauw makkelijk bespaard worden op deze hoge kosten. Tegenwoordig komen er steeds meer mogelijkheden bij en worden ook producten op sommige plekken tegen betere prijzen aangeboden.

Managed print service

De aanschaf van een printer is een grote investering. En hoewel we steeds minder documenten printen vanwege de steeds toenemende digitalisering, is het hebben van een printer op kantoor echt wel noodzakelijk. Het is erg zonde als er maar erg weinig van een printer gebruik wordt gemaakt. Om kosten zo laag mogelijk te houden is managed print service een goede oplossing. Men betaald dan enkel voor wat er inderdaad geprint wordt. Een printer wordt dan ‘uitgeleend’, en wanneer de inktcartridges dreigen op te gaan worden er nieuwe geleverd. Is de printer kapot of in storing, dan wordt er een monteur langs gestuurd om het probleem te verhelpen, en als dat niet mogelijk is wordt de gehele printer vervangen!

Goedkope inktcartridges

Een inktcartridge voor professionele heavy duty kopieermachines gaan zo’n 700 pagina’s mee. Om de zoveel tijd afhankelijk van hoeveel er binnen een bedrijf geprint wordt is het dus nodig om de inktcartridges te vervangen. Dit is een extreem duur grapje. Gelukkig kan er flink bespaart worden op inktcartridges. Men zou ‘duurzamere’ inktcartridges kunnen aanschaffen, die langer meegaan voor dezelfde prijs. Ze hoeven dan aanzienlijk minder vaak vervangen hoeven worden. De ene cartridge kan bijvoorbeeld 600 pagina’s printen voor hij aan vervanging toe is, en de andere cartridge is zo goed voor het driedubbele! Huismerk inktcartridges zijn ook een stuk goedkoper dan ‘merk’ cartridges. Hoewel men daar snel al bang voor is bij het kopen van een huismerk, lijdt de printkwaliteit daar vaak niet onder.

Refurbished printer

Een tweedehands printer is ondanks dat er veel mee bespaard kan worden, iets waar veel bedrijven niet aan willen beginnen, wegens de onbetrouwbaarheid en vaak slechte service. Er zitten vaak addertjes onder het gras, en je bent niet zeker van een 100% goed werkend product. Een meer betrouwbare tegenhanger van een tweedehands printer is een refurbished printer. Deze hebben de scherpe prijs van een tweedehands printer, en werken als een nieuwe!

Foto pexels