...

Mathias Vergels: “De clip is een ode

Mathias Vergels: “De clip is een ode aan alle ouderen

Mathias Vergels: “De clip is een ode aan alle ouderen die de coronacrisis hebben moeten doorstaan!” We zullen nog even moeten wachten, maar met een gloednieuwe single “Zolang Je Maar Hier Bent” brengt Mathias Vergels weer een sterke Nederlandse popsingle,  geïnspireerd op het gevoel dat je bezielt als je je geliefde mist. De zanger-acteur nam zijn single op met Axl Peleman, Leendert Haaksma, Manu Huylebroeck, Lukas Sabbe en Ron Reuman in de ICP studio in Brussel. Ze zijn ook mede verantwoordelijk voor de nieuwe  Mathias Vergels sound. Zoals Ted Jensen van Sterling Sound in zijn studio in Nashville, Tennessee, masterde hij de nieuwste single van Mathias.

Mathias Vergels Zolang Jij Maar Hier Bent

Mathias Vergels: “De clip is een ode aan alle ouderen

Ted masterde in het verleden ook platen van onder meer Norah Jones, Green Day en Kings of Leon, en zijn input zorgt voor de finishing touch. Voeg Mathias toe aan zijn meeslepende videoclip en een recent citaat dat hij maakte in een populair tv-programma, en je hebt meteen een verklaring voor de enorme hoeveelheid aandacht die hij nu krijgt. “Om mijn ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ videoclip op te nemen, zijn we met de mensen van Het Goede Voorbeeld naar een verlaten fabriekspand aan de Zuidkaai in Aalst gegaan. Daar hebben we het nummer meerdere keren gespeeld en gefilmd en deze gemengd met die van de verpleeghuisbewoners.

akoestische optredens in rusthuizen

Tijdens de afgelopen Covid-19-crisis begon ik met mijn gitarist, manager en vriend Manu Huylebroeck akoestische optredens te geven in rusthuizen. Daar merkte ik dat deze bewoners sterk de behoefte hadden aan om met andere mensen samen te komen. De gevoelens en berichten die ze ons gaven, zijn bij ons gebleven en hebben ons zo ontroerd. Dus deze video werd een ode aan alle senioren die gezondheidscrisissen hebben moeten doorstaan. Ik ben echt blij dat ze ondertussen mee kunnen uitkijken naar versoepelingen, zodat het ook bij hen langzaam maar zeker weer normaliseert”, zegt Mathias Vergels.Voor wie de recentste aflevering van het populaire VTM-programma The Masked Singer nog niet gezien heeft, stevig spoiler alert, want Mathias Vergels was wel degelijk de spraakmakende papegaai.

Een heel extravert personage van gemaakt

“Deze vermomming werd verzorgd door de showmakers zelf. Om dit personage te creëren, heb ik ervoor gekozen om uit mijn comfortzone te stappen: Engelse liedjes,  topchoreografie, en ik heb er een heel extravert personage van gemaakt. Het was heel moeilijk om te zwijgen gewoon omdat het zo leuk was, wilde ik mijn deelname van de daken schreeuwen, maar helaas was dat niet mogelijk. Gelukkig kon ik er eindelijk over praten (lacht). Ja, het was voor mij Een geweldig avontuur. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en veel zangervaring opgedaan mede dankzij top zangcoach Ibernice en de jongens van de studio die ons geweldig hebben begeleid tijdens dit superspannende traject, ik zou zo weer meedoen (overtuigd).

Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels is digitaal beschikbaar en verscheen op het H.K.M-label van Hans Kusters.