...

Mathias Vergels: ‘Zolang Je Maar Hier Bent’

Mathias Vergels met nieuwe single

Mathias Vergels: “Ted Jensen (Kings of Leon, Green Day, Norah Jones) masterde in Nashville mijn nieuwe single ‘Zolang Je Maar Hier Bent’. Vandaag komt Mathias Vergels’ nieuwe single “Zolang Je Maar Hier Bent” uit. De zanger-acteur, die jarenlang Lowieke speelt in Thuis, begon zijn muzikale carrière bij een nieuwe groep. Mathias schreef zijn nieuwe single met René van Mierlo. Het nummer werd opgenomen in de legendarische ICP-studio in Brussel, met muziek van Axl Peleman, Leendert Haaksma, Manu Huylebroeck, Lukas Sabbe en Ron Reuman. Ted Jensen van Sterling Sound in Nashville, Tennessee beheerste het nummer. Dat deed hij al voor platen van onder meer Norah Jones, Green Day en Kings of Leon. “Zolang Je Maar Hier Bent” van Mathias Vergels werd uitgebracht op Hans Kusters’ Hong Kong platenlabel.

 Mathias Vergels Zolang Jij Maar Hier Bent

Ik schreef het nummer in Eindhoven

Na zijn debuutalbum “Waar is Matty?” en de singles “Betere man”, “2 (Zo mag Het Verder Gaan)” en “Helena” brengt Mathias Vergels zijn nieuwe single “Zolang Je Maar Hier Bent’ uit.” Ik schreef het nummer in Eindhoven, met Rene Van Mierlo, die ook meeschreef aan ‘1 Keer Voor Altijd’ Het idee ontstond op de avond dat ik alleen thuis was. Mijn vrouw was aan het repeteren om de musical Robin Hood opvoeren, waarin ze speelde. Daardoor zit ik ’s avonds thuis en heb ik tijd om over het leven na te denken. ‘Zolang je hier bent’ gaat over het feit dat de wereld er mooier uitziet als je iemand van wie je houdt aan je zijde hebt”, zegt Mathias Vergels.

Op vakantie in Italië

Naast het algemene achtergrondverhaal rond zijn nieuwe single, is er een nieuwe stem die kleur geeft aan ‘Zolang Je Maar Hier Bent’. Daar wordt Mathias blij van: “We waren op vakantie in Italië en ik was echt onder de indruk van de muziek op de radio daar. Daardoor zijn we thuis veel Italiaanse muziek gaan luisteren, vooral uit de jaren ’80 en ’90. Ik was onder de indruk dat ze een heel open geluid creëren door hun muziek niet te vullen met veel verschillende instrumenten en zang. Dus de uitdaging is om een ​​nummer te schrijven dat open en groots klinkt, maar zonder de gemakkelijke weg te kiezen en er veel ‘muziektrukjes’ in de steken (lacht).”

Ted Jensen van Sterling Sound

Ted Jensen van Sterling Sound in Nashville, Tennessee is een grote naam in de muziekindustrie. Mathias strikte hem voor zijn nieuwe single. “Ted heeft de leiding over de mastering in zijn studio, waardoor het nummer heel ‘open’ en volwassen klinkt. Die man weet waar hij het over heeft want in het verleden werkte hij samen met King Leon, Norah Jones, Green Sun, Blink182, Guns N’ Roses, Talking Minds, The Police, The Rolling Stones, Billy Joel , de Eagles, en meer noem maar op Ted heeft al hun muziek. Hij heeft een groot aandeel in “Zolang Je Maar Hier Bent” in het eindresultaat. Je voelt dat die song door zijn vingers is gegaan in zijn studio.” De bijbehorende videoclip ondersteunt ook de release van “Zolang Je Maar Hier Bent”. Mathias Vergels nam die met zijn muzikanten op in een verlaten fabriek op de Zuidkaai in Aalst.

“Mathias Vergels en Het Goede Voorbeeld”

“Dankzij het vertrouwen van onze geweldige platenbaas Hans Kusters van H.K.M, hebben we een nieuw geluid gevonden. De sound van ‘Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld’ is bij deze een feit. Eind januari hebben we verschillende opnames gemaakt met onze clubje bij ICP Studios. We zijn klaar om mensen die goede dingen te laten horen, en natuurlijk om het opnieuw te spelen. De komende maanden zien er veelbelovend uit: We hadden al een aantal verplaatste concerten die nu eindelijk écht kunnen doorgaan. Daar kwamen er ondertussen nog een aantal bij, waaronder zelfs enkele kleppers. Vanaf nu worden we ook vermeld als “Mathias Vergels en Het Goede Voorbeeld” omdat we echt familie zijn, ik ben niet alleen. Er is geen ” Mathias Vergels zonder Het Goede voorbeeld.”

Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels is digitaal beschikbaar en verscheen op het H.K.M-label van Hans Kusters.