...

Mathias Vergels is Misschien een Betere man geworden

Mathias Vergels is Misschien een Betere man geworden. In april werd ik 28 en mensen zeggen wel eens: ‘hoe ouder je wordt, hoe beter’, dus misschien ben ik de voorbije jaren dan toch een betere man geworden”, zegt zanger-acteur Mathias Vergels breed glimlachend. Uit zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ verscheen  vrijdag zijn nieuwe single ‘Betere man’, met een videoclip die hij opnam in de prachtige omgeving van de Lembeekse Malakofftoren. “De bandshots zijn een ludieke knipoog naar The Beatles, maar meer moet je daar niet achter zoeken.

Hoes Mathias Vergels Beter Man

Drukke Festivalzomer

Normaal was dit het moment waarop Mathias Vergels kon terugblikken op zijn drukste festivalzomer en de doortochten op de Druivenfeesten en Suikerrock, maar buiten de meer dan geslaagde passage in het voorprogramma van De Kreuners en enkele losse, akoestische optredens met zijn kameraad, muzikant en songwriter Manu Huylebroeck, strooide corona roet in het eten. “Net als iedereen dacht en hoopte ik dat het virus sneller zou gepasseerd zijn. In het begin was het balen en was ik er niet goed van toen ik zag hoe al die optredens werden verplaatst en doorgeschoven naar volgend jaar. Ondertussen kan ik er al beter mee leven, maar ik hoop om toch weer snel op het podium te kunnen staan met mijn bandje. Man, dat spelen voor een publiek, ik heb dat ontzettend gemist. Binnen ‘de muziek’ is dat nog steeds één van de dingen die ik het liefst doe. Net omdat ik het zo leuk vind, verlies ik vaak de tijd uit het oog en durft de bis wel al eens wat langer duren (lacht).

Beder doen

Net als ‘Wij alleen’, een nummer dat samen met ‘Helena’, ‘2’ en ‘1 keer voor altijd’ terug te vinden is op zijn debuutalbum ‘Waar is Mathi?’, schreef hij mee aan ‘Betere man’, samen met Ingrid Mank, Manu Huylebroeck en Joes Brandts. “Het draait inderdaad om verontschuldigingen en de belofte om het beter te doen. Mannen en excuses, het is een kunst. Laten we zeggen dat er heel wat dingen in de tekst staan waarmee ik mij kan identificeren (lacht). En naar mijn kameraden toe is het een welgemeende sorry voor de telefoon die ik weer niet heb gehoord (lacht).”  “Of ik zelf een betere man ben geworden?

Vader worden

Goh, mijn leven is net zoals bij iedereen sterk geëvolueerd. Zelf vader worden had een enorme impact op mij. Ik voel mij ontzettend verantwoordelijk voor mijn zoontje Emile. Die kleine is mijn alles en hij zorgde er ook voor dat de band met mijn vader sterker is geworden. Ondanks de corona-miserie ben ik al bij al gelukkig. Ik heb een dak boven mijn hoofd, ik mag elke dag doen wat ik graag doe en ik ben omringd met allemaal mensen die mij gère zien. Genoeg argumenten en ingrediënten om een betere man te worden. Reken maar!”

De nieuwe single ‘Betere man’ van Mathias Vergels is terug te vinden op het album ‘Waar is Mathi?’. De single is  digitaal beschikbaar op het H.K.M-label.