...

vanHaren wil 43 ex-Brantanowinkels heropennen vanaf 1 feb 2021

schoenen brantano

vanHaren wil 43 ex-Brantanowinkels heropennen vanaf 1 feb 2021. Onzekere tijden voor ex werknemers Brantano. Worden ze mee overgenomen of niet

vanHaren bouwt haar nieuwe 43 winkels om

Vanaf 1 februari 2021 zijn heropeningen gepland

Waalwijk, 4 september 2020 – De Nederlandse schoenenketen vanHaren bevestigt vandaag opnieuw dat het 43 winkels van Brantano zal overnemen. Deze winkels worden omgebouwd tot vanHaren filialen. Het bedrijf doet haar uiterste best om zoveel mogelijk personeelsleden van Brantano een baan te bieden. vanHaren neemt de komende periode ruim de tijd om nieuwe medewerkers mee te nemen in de werkwijze en cultuur van het bedrijf.

De betrokken winkels gaan dicht op 1 oktober van dit jaar en heropenen, als vanHaren filialen, geleidelijk vanaf 1 februari 2021. Die tijd heeft vanHaren nodig om de winkels de typische ‘look and feel’ te geven en het personeel op een professionele manier op te leiden in overeenstemming met de normen en waarden van het bedrijf.

Constructieve samenwerking sociale partners

Het is vanHaren menens met België. Het managementteam neemt de komende weken weer contact op met de sociale partners om de volgende stappen van de herstart te bespreken. De integratie van de nieuwe personeelsleden, hun opleiding, en ‘training on the job’ zullen hierbij op de agenda staan. vanHaren vertrouwt erop dat de gesprekken met de sociale partners constructief en sereen kunnen verlopen. De schoenenketen vindt een positieve houding belangrijk in de zakenwereld, en dit zal het bedrijf helpen om van de meer dan 40 winkels die het overneemt en de hiermee gemoeide investering, een succes te maken.

Het bedrijf beseft dat het voor de werknemers van Brantano een zware periode is, na een al erg zwaar en onzeker voorjaar. Samen met de sociale partners zullen ze er alles aan doen om zo zorgvuldig mogelijk de beste oplossingen uit te werken.

Werknemer centraal

vanHaren geniet een ijzersterke reputatie als het op personeelstevredenheid aankomt. Zo werden ze enkele keren verkozen tot beste werkgever in Nederland. Die traditie wil de schoenenketen ook in België verderzetten. Het bedrijf investeert dan ook meteen in een opleidingsprogramma van haar nieuwe mensen in België, om hun overgang naar het bedrijf zo aangenaam mogelijk te maken.

vanHaren zal tijdens de opleiding luisteren naar de vragen en bezorgdheden van de nieuwe personeelsleden, hen de bedrijfscultuur bijbrengen en trainen op technische en commerciële vaardigheden.