...

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid voor je dakbedekking

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid voor je dakbedekking

Kies voor kwaliteit en duurzaamheid voor je dakbedekking

Het dak is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een woning. Wanneer het niet goed geïsoleerd is, is het niet enkel slecht voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid. Indien je je dak moet laten renoveren of isoleren, kan je best meteen kiezen voor kwaliteit. Het is misschien wat duurder, maar op lange termijn is dit beter dan wanneer je voor een goedkope oplossing kiest. Vandaag de dag bestaan er verschillende soorten dakbedekking en isolatie. Epdm bedekking is de laatste jaren steeds populairder geworden om verschillende redenen.

Waarom komt epdm dakbedekking op de voorgrond?

Er zijn verschillende redenen waarom epdm kopen steeds populairder wordt. Een van de voordelen is dat het enorm flexibel is waardoor je geen risico loopt op scheuren of barsten. Daarnaast heeft epdm ook geen naden die extra gevoelig zouden zijn voor scheuren. Doordat het ook bestand is tegen hoge temperaturen, zet het op warme zomerdagen wat uit maar door de flexibiliteit is dit geen probleem.

In tegenstelling tot andere soorten dakbedekking is epdm heel eenvoudig om te plaatsen. Het moet niet gebrand worden op het dak waardoor het ook veel veiliger is het om te plaatsen. Bovendien zorgt dit ervoor dat mensen die minder technische kennis hebben dit ook op eigen houtje kunnen tot een goed einde kunnen brengen.

Nog een voordeel van epdm kopen, is dat je het gewoon kan plaatsen over je versleten roofing. Je hoeft dus je oude dakbedekking er niet af te halen en naar een recyclagepark te brengen. Dit bespaart je heel wat tijd en moeite.

Extra isolatie

Wanneer je je dak enkel wil isoleren, is pir isolatie zeker een mogelijkheid. Dit kan ook gebruikt worden om een spouwmuur te isoleren. Pir isolate zijn isolatieplaten die bestaan uit een hard schuim. Het is te vergelijken met pur isolatie, al is het veiliger omdat er minder schadelijke rookgassen vrijkomen wanneer het wordt verhit.

Een van de grootste voordelen van pir isolatie is dat het geen vocht opneemt en daardoor dus in vochtige omstandigheden kan gebruikt worden. Daarnaast heeft het een zeer hoge isolatiewaarde waardoor zelfs dunne platen voldoende zijn voor een goede isolatie. Ondanks de hoge isolatiewaarde zijn de platen licht van gewicht. Hierdoor kan je ze eenvoudig alleen plaatsen. Een nadeel bij pir isolatie is dat er stoffen worden gebruikt bij de productie die schadelijk zijn voor het milieu. Dit is ook een van de redenen waarom het moeilijk te recycleren is.