...

Kampioenschap van Vlaanderen voor U17

Vlaanderen Kampioenschap Wielrennen U17 in Bodegem

Vlaanderen Kampioenschap Wielrennen U17, Wegwielrennen Heren komt naar Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) op 26 mei 2022. De wielerclub Bodegem-Kapelle Sportief heeft met steun van gemeente Dilbeek de toestemming gekregen van Cycling Vlaanderen om het Kampioenschap vanVlaanderen op 26 mei te organiseren. De koers is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in Sint-Martens-Bodegem. Al vele kampioenen in wording zijn in de Molenstraat over de finish gereden. Recent werd Remco Evenepoel uit Schepdaal nog Provinciaal Kampioen, net voor zijn grote doorbraak. Dit Kampioenschap toont het sportieve karakter van de gemeente Dilbeek en wordt benadrukt door in te zetten op 3 pijlers: sportief, beleving en promotie. Sportief: Het moet een veilige wedstrijd worden op een uitdagend parcours. Voor de veiligheid is er nauwe samenwerking opgezet tussen de organiserende club, politie, seingevers en gemeentediensten.

Veiligheid

alle gevaarlijke plekken worden specifiek aangepakt, van wegdek tot en met verkeersmeubilair. Voor het uitdagende karakter bouwt de club een selectief parcours met hellingen en een kasseistrook op maat van U17. Patrick Van Den Bosch, voorzitter van de club: “In overleg met Cycling Vlaanderen werd er beslist om de Kerkberg van Sint-Martens-Bodegem op te nemen in het parcours. Een pittige kasseihelling met een lengte van 170 meter, de kleine broer van de Kwaremont en perfect voor deze wedstrijd!”.De koers is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in Sint-Martens-Bodegem. Al vele kampioenen in wording zijn in de Molenstraat over de finish gereden. Recent werd Remco Evenepoel uit Schepdaal nog Provinciaal Kampioen, net voor zijn grote doorbraak. Dit Kampioenschap toont het sportieve karakter van de gemeente Dilbeek en wordt benadrukt door in te zetten op 3 pijlers: sportief, beleving en promotie.

Sportief

Het moet een veilige wedstrijd worden op een uitdagend parcours. Voor de veiligheid is er nauwe samenwerking opgezet tussen de organiserende club, politie,
seingevers en gemeentediensten – alle gevaarlijke plekken worden specifiek aangepakt, van wegdek tot en met verkeersmeubilair. Voor het uitdagende karakter bouwt de club een selectief parcours met hellingen en een kasseistrook op maat van U17.
Patrick Van Den Bosch, voorzitter van de club: “In overleg met Cycling Vlaanderen werd er
beslist om de Kerkberg van Sint-Martens-Bodegem op te nemen in het parcours. Een pittige kasseihelling met een lengte van 170 meter, de kleine broer van de Kwaremont en perfect voor deze wedstrijd!”.

Vlaanderen Bodegem Kapelle Sportief