...

St. Petersburg Festival Ballet met ‘Het Zwanenmeer’

St. Petersburg Festival Ballet strijkt in Kortrijk en Brugge

St. Petersburg Festival Ballet strijkt met ‘Het Zwanenmeer’ neer in Schouwburg Kortrijk (19 april) en Concertgebouw Brugge (20 april 2022). Het bekendste ballet aller tijden!
Op muziek van Tchaikovsky, live gebracht door het Baltic Festival Orchestra! Van 19 t/m 20 april 2022 kunnen liefhebbers van klassiek ballet in West-Vlaanderen genieten van het klassieke ballet “Het Zwanenmeer” uitgevoerd door het internationaal befaamde St. Petersburg Festival Ballet. Op dinsdag 19 april brengen ze het in Schouwburg Kortrijk en woensdag 20 april 2022 in het Concertgebouw in Brugge. 42 majestueuze dansers met een hulde aan de gratie en schoonheid van het eeuwenoude en alom bekende ballet “Het Zwanenmeer”. De passie voor dans vertaalt zich in kostuumkunstwerk, verbluffende choreografieën en de ontroerende, prachtige muziek van meestercomponist Tsjaikovski, live uitgevoerd door het Baltic Festival Orchestra.

St. Petersburg Ballet Het Zwanen

Oorspronkelijk gechoreografeerd door Julius Reisinger

Het St. Petersburg Ballet Festival neemt het publiek mee in de sprookjeswereld van de ongelukkige Odette en haar prins Siegfried.
Tickets en info via schouwburgkortrijk.be en Concertgebouw.be. Het Zwanenmeer, voor het eerst opgevoerd in Moskou op 4 maart 1877, is lange tijd een publiekstrekker geweest en is een van de beroemdste en populairste balletten aller tijden. Hoewel veel gezelschappen de melodie iets anders uitvoeren, blijft de choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov, oorspronkelijk gechoreografeerd door Julius Reisinger, het meest bezocht. Hoogwaardig dans- en muzikaal ballet vertelt het verhaal van prinses Odette, die door een kwaadaardige tovenaar is vervloekt en in een zwaan veranderd. Tijdens de jacht ziet prins Siegfried een magische zwaan, hij schiet maar de zwaan verandert in een mooie vrouw, Odette.

Het geheim van een succesvolle legendarische uitvoering

Ze vertelt de prins dat ze een prinses was die betoverd was door een kwaadaardige tovenaar. Overdag moet ze een zwaan zijn, cruisend in het meer van tranen, en ’s nachts kan ze weer een mens zijn. De betovering kan alleen worden verbroken als de prins haar eeuwige trouw belooft. Ze vertelt prins Siegfried dat als hij haar afwijst, ze voor altijd een zwaan moet zijn. Prins Siegfried wordt verliefd op Odette, maar de boze tovenaar heeft andere plannen. Dit paar kan alleen geliefden zijn in het hiernamaals. Een universeel verhaal over een eeuwenoude onmogelijke liefde doet de gekwelde romantici in de zaal smelten voor Odette en Sigrid. Voeg daarbij het adembenemende kostuumkunstwerk, de betoverende muziek van Tsjaikovski en de perfecte combinatie van het St. Petersburg Ballet en het Baltic Festival Orchestra, en je hebt het geheim van een succesvolle legendarische uitvoering!

St. Petersburg Ballet Het Zwanen

Praktisch
‘Het Zwanenmeer’
Dinsdag 19 april 2022 – Schouwburg Kortrijk – 20u00
Tickets: www.schouwburgkortrijk.be

Woensdag 20 april 2022 – Concertgebouw Brugge – 20u00
Tickets: www.concertgebouw.be