...

‘De Notenkraker’ (15/12) en ‘Het Zwanenmeer’ (12/01) terug naar Antwerpse Elisabethzaal

Bejubeld Charkov City Opera & Ballet keert met ‘De Notenkraker’ (15/12) en ‘Het Zwanenmeer’ (12/01) terug naar Antwerpse Elisabethzaal 

‘De Notenkraker’ (15/12) en ‘Het Zwanenmeer’ (12/01) terug naar Antwerpse Elisabethzaal - Ballet Antwerpen

De doortochten van het bejubelde Oekraïense Charkov City Opera & Ballet zijn in ons land een vaste waarde geworden. Net als de voorbije jaren, brengt het gezelschap, goed voor jaarlijkse meer dan 150 uitverkochte voorstellingen, terug een bezoek aan de Antwerpse Elisabethzaal. Zondag 15 december 2019 kan je om 15.00 uur gaan kijken naar ‘De Notenkraker’ en op zondag 12 januari 2020 kan je er om 15.00 uur terecht voor een opvoering van ‘Het Zwanenmeer’. Tickets voor beide voorstellingen kan je vanaf nu reserveren op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min). 

De vrachtwagens van het Charkov City Opera & Ballet bollen weer op de Europese wegen, want het gezelschap, goed voor een betrokkenheid van honderden mensen voor en achter de schermen, is weer op tournee. Als toeschouwer kan je wegzakken in de roodfluwelen sofa’s en meegenieten van balletvoorstellingen op wereldniveau. In het prachtige decor, omgeven door het beste licht en geluid, geven het live orkest, de meer dan 30 dansers én de stersolisten het beste van zichzelf. “Het gepassioneerde gezelschap dat er steeds weer naar streeft om de lat hoger te leggen, biedt u meeslepend, ontroerend ballet. Je wordt stil. Je zit op het puntje van je stoel om met open mond en volle bewondering te kijken naar de prestaties die er op het podium worden neergezet. Nooit eerder was ‘ballet’ in Vlaanderen zo populair als nu en trekken deze voorstellingen een zeer jong publiek aan. Ouders en grootouders worden tegenwoordig geflankeerd door hun kinderen en kleinkinderen die houden van ballet. Dat is meteen ook de reden waarom de zondagnamiddagvoorstellingen zo snel uitverkopen”, klinkt het bij het gezelschap.

De Notenkraker
Op zondag 15 december 2019 kan je om 15.00 uur gaan kijken naar ‘De Notenkraker’, het stuk dat het verhaal vertelt van Clara Staalboom, met muziek van Tchaikovski, gebracht door het live orkest onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. De notenkrakerpop die Clara krijgt op kerstavond, komt in haar droom tot leven en verandert in een prins. Ze worden verliefd op elkaar, maar moeten opletten voor de Muizenkoning, want die doet er alles aan om hun liefdesgeluk te verstoren. Hoe het verhaal afloopt zie je op het podium, met dank aan de stersolisten, die opnieuw meerdere topprestaties afleveren.

Het Zwanenmeer
De balletwereld stond op z’n kop toen in 1885 ‘Het Zwanenmeer’, door choreografen Pepite en Ivanov en op muziek van Tchaikovski, de eerste keer werd opgevoerd. Absoluut hoogtepunt zijn de meer dan 30 ‘fouettés’ van de Zwarte Zwaan en die worden, op zondag 12 januari 2020 om 15.00 uur, door de stersolisten van het Charkov City Opera & Ballet op zeer hoog niveau uitgevoerd. ‘Het Zwanenmeer’ vertelt ook het geromanceerde verhaal van Odette en prins Siegfried. Samen met andere jonge, onschuldige meisjes is Odette betoverd door Rotbart. Ze leven als zwanen en rond middernacht krijgen ze weer hun menselijke vorm. Enkel echte liefde kan de betoveringen doorbreken en dat probeert Robart, via zijn dochter Odile die fysieke gelijkenissen vertoont met Odette, te vermijden.

Tickets voor de voorstellingen ‘De Notenkraker’ (zondag 15 december 2019, 15.00 uur) en ‘Het Zwanenmeer’ (zondag 12 januari 2020, 15.00 uur) van het Charkov City Opera & Ballet in de Antwerpse Elisabethzaal, reserveer je op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min).