...

Kenn Colt over ‘Thousand Miles’

Kenn Colt over ‘Thousand Miles’

Kenn Colt over ‘Thousand Miles’: “Ik heb er zes jaar aan gewerkt en Vanessa Carlton gaf me haar persoonlijke goedkeuring!” Het is nog even wachten op de zomer, maar dankzij de nieuwe single “Thousand Miles” van Limburgse dj en producer Kenn Colt hebben we de zomer al in de oren. Na het internationale succes van ‘Sun Goes Down’, ‘Feels Like A River’ en zijn gouden single ‘Come Back To Me’, brengt hij zijn zomerse Kenn Colt-beat, onafhankelijke maar herkenbare sound Back met een nummer waar iedereen dol op zal zijn. “Ik heb zes jaar gewerkt aan mijn eigen versie van de Vanessa Carlton-klassieker ‘A Thousand Miles’.

Kenn Colt Thousend Miles

Officieel goedgekeurd door Vanessa

Tegelijkertijd werd het officieel goedgekeurd door Vanessa, die volgens haar entourage mijn versie erg goed vond. Herkenbare pianomelodieën verwijderen was een uitdaging, maar de andere instrumenten die ik heb gebruikt, hebben dit perfect vervangen, waardoor je nieuwe nummers krijgt die 100% radio- en streamingvriendelijk zijn. Ik ben benieuwd hoe het publiek hierop zal reageren”, aldus Kenn Colt, vanuit de warme Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar hij momenteel de winter doorbrengt. Kenn Colt’s “Thousand Miles” verscheen op zijn eigen FEEL LIKE HOME label en digitaal beschikbaar.

Eigenlijk was het origineel een pakkend nummer

Dankzij het succes van de film ‘Legal Blonde’ scoorde de Amerikaanse zangeres Vanessa Carlton haar eerste en enige wereldwijde hit in 2001 met ‘A Thousand Miles’. “Eigenlijk was het origineel een pakkend nummer, maar ik heb die beat meteen aangepast in mijn versie, dus het nummer is nu een moderne, frisse dansplaat, wat verfrissend is.” De dominante piano die Carlton al rijdend speelt in haar videoclip, trok altijd al mijn aandacht. Verrassend genoeg heb ik het expres weggelaten, kiezend voor groovy beats, goede bas en een elektrische gitaar. Waarom heeft het zes jaar geduurd voor deze song af was? Goh, omdat het voor mij een zoektocht is geweest naar de juiste stijl.

Heel blij en tevreden met het eindresultaat

Ik was zelf een tijdje platenbaas, waardoor ik de perfecte match kon vinden zonder druk van buitenaf. Voor mij moet het nummer dat ik uitbreng goed zijn. Alles moet juist zijn, anders komt het niet uit (overtuigend). Het was een notoir moeilijke bevalling (lacht), maar ik ben nu natuurlijk heel blij en tevreden met het eindresultaat. Ik kreeg zelfs een persoonlijke goedkeuring van Vanessa Carlton voor deze nieuwe dansversie, en ik leerde van haar entourage dat ze er volledig achter staat en erg enthousiast is. Daar word ik natuurlijk heel blij van”, zegt Kenn Colt uit Buenos Aires, Argentinië. Eerder vorig jaar verruilde Kenn het Limburgse Hasselt voor het Spaanse Valencia, en hij staat nog steeds achter deze beslissing.

Ik ga graag terug naar België

“Ik ga graag terug naar België, maar meestal voor een dag of twee, en combineer met Versuz of andere DJ’s clubs of festivals. Binnenkort vlieg ik terug naar Valencia, Spanje, mijn vaste basis. Ik heb gehoord dat de disco’s in het voorjaar weer open gaan, zodat ik weer achter de draaitafel kan kruipen. Ik miste niet alleen de club, ik miste ook het festivalpodium. Ik ben uiteraard benieuwd hoe het publiek straks reageert op ‘Thousand Miles’, want die krijgt gegarendeerd een plek in mijn dj-lijst”, zegt Kenn Colt enthousiast. De nieuwe ‘Thousand Miles’-single van Kenn Colt verscheen op Kenn z’n FEELS LIKE HOME-label en is digitaal beschikbaar.