...

Winterland Hasselt sluit na 7 weken

Winterland Hasselt sluit na 7 weken

Winterland Hasselt sluit na 7 weken de deuren van de 13e editie: Met ruim 450.000 bezoekers ondanks strenge coronamaatregelen, werd het een geslaagde editie!”. Winterland Hasselt sluit aanstaande zondag 9 januari 2022 volledig de deuren op het Kolonel Dusartplein in de binnenstad van Hasselt. Ondanks strenge coronamaatregelen werd de 13e editie, die in zeven weken tijd ruim 450.000 bezoekers trok, toch een succes. De ijsbaan was de absolute attractie van het jaar. Naast vaste bezoekers uit de provincies Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en de Euroregio, was er dit jaar een groot aantal bezoekers uit Oost-, West-Vlaanderen en Nederland. “Op enkele kleine incidenten en ingrepen na, was dit zeker een van de veiligste edities”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.

Winterland Hasselt 2021

Nog tot zondagavond te bezoeken

Tot zondagavond kan je de 13e editie van Winterland Hasselt nog bezoeken op het Kolonel Dusartplein. Ondanks aangescherpte maatregelen sprak organisator Maurice Schoenmaeckers zijn tevredenheid uit over de afgelopen 7 weken. “Bedankt voor de uitstekende samenwerking met het gemeentebestuur, de lokale serviceafdeling en door de inzet van onze exposanten, de mensen op het terrein, beveiligingspersoneel en bezoekers hebben we dit doel op een veilige en verantwoorde manier kunnen bereiken. Het combineren van het Covid Safe Ticket met paspoortcontrole en crowdmanagement heeft gewerkt. Toen het te druk werd, schakelden we net op tijd om de mensen naar het centrum van Hasselt te verplaatsen. Door de nieuwe maatregelen werkten we de laatste 3 weken met verlaagde bezoekersaantallen op het terrein en in onze horeca. De looproute werd eenrichtingsverkeer en buiten gebruikten we extra lichtkarren.

Eén van de veiligste edities

Door het verwijderen van de zijwanden werd de populaire, overdekte ijsbaan zoveel mogelijk verlucht. Winterland Hasselt ontving de afgelopen jaren gemiddeld 600.000 bezoekers, maar door coronamaatregelen en -beperkingen ligt dat aantal ongeveer een derde lager dan de vorige edities. “Gezien de omstandigheden en context van toen zijn we zeer verheugd met de verdeling van 450.000 mensen over de voorbije 7 weken. We hadden vooraf een goedgevuld entertainmentprogramma, maar buiten de les op het ijs van PXL Hasselt en de ‘Skate 4 Singles’, hebben we dat doorgeschoven naar de volgende editie. Exposanten, horeca-uitbaters en kerststands zijn vooral blij dat het ondanks de kleinere opkomst toch door kon gaan. Er waren nauwelijks incidenten en de verzorgingen op de ijspiste zijn ook op één hand te tellen. Het was echt “één van de veiligste edities”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

“Winterland” trok dit jaar nieuw publiek

Ook “Winterland” trok dit jaar nieuw publiek dankzij de positieve landelijke aandacht. Zo namen de bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen, Wallonië en Nederland fors toe. Gemeenteraadslid Rik Dehollogne van Hasselt en burgemeester Steven Vandeput knikken bevestigend: “De afgelopen weken werden verkooprecords gebroken, maar altijd op een veilige en verantwoorde manier. Eindejaarsverlichting, interactieve etalages, strips, de kunstroute, met zijn water- en lichtgraffiti, evenals Winterland, hebben bijgedragen aan het succesvolle eindejaarsevenement Winterland in het centrum van Hasselt. Zondag eindigt de kerstvakantie en Winterland met een koopzondag. Het is een uitgelezen kans voor wie nog één keer wil genieten van al deze Hasseltse gezelligheid.

Foto: House Of Entertainment

Meer info over Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be.