...

Winterland Hasselt opent vrijdag

Winterland Hasselt opent vrijdag

Winterland Hasselt opent vrijdag met verplicht Covid Safe Ticket en mondmasker. Vanaf aanstaande vrijdag 19 november 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 kan je op het Kolonel Dusartplein in Hasselt terecht en deelnemen aan het 13de Winterland Hasselt. Naast het eerder aangekondigde Covid Safe Ticket moet er volgens de nieuwe coronamaatregelen vanaf 10 jaar een mondkapje worden gedragen. Tijdens podia, grote cafés, Spiegeltent en dansevenementen. We wachten niet tot zaterdag, maar passen de nieuwe regels vrijdag meteen toe op de officiële openingsceremonie”, aldus organisator Maurice Schoenmaeckers. “We zijn erg blij dat de adviescommissie ervoor heeft gekozen om geen activiteiten of evenementen te sluiten.

Aankondiging Winterland Hasselt 2021

Onze bezoekers moeten ook binnen mondkapjes dragen

Naast het eerder aangekondigde Covid Safe Ticket moeten onze bezoekers ook mondkapjes dragen. Dit geldt voor hen die zich vanaf 10 jaar in afgesloten ruimtes verplaatsen. Bij onze horeca In Tafelhut, Grand Café en Spiegeltent moet je ook een mondkapje dragen als je je verplaatst. Op beide locaties gebruiken we de nieuwste ventilatiesystemen en meten we continu kooldioxide. We zorgen voor extra ruimte tussen tafels en stoelen zodat iedereen kan genieten van drankjes onder de beste omstandigheden. Ook onze dansevenementen (Salsa, Country, Bal Populair) kunnen worden gehouden, evenals de uitvoeringen van Jos Tuts, Yvan Guilini, Ayla Dunes, Bert Gabriëls en Els de Schepper kunnen plaatsvinden, mét mondmasker”, gaat Maurice Schoenmaeckers verder.

We hebben de gangen op het terrein verbreed

De komende uren gaat Winterland Hasselt als eerste grote winterevenement morgen open en gaat de opbouw en opstelling gewoon door. “Ook hebben we de gangen op het terrein verbreed zodat mensen voldoende afstand kunnen houden. Dankzij het camerasysteem kunnen we het aantal mensen op het terrein heel goed inschatten. Ook houden we nauw contact met elkaar zodat we de touwtjes in handen houden De ingang van Hasselt geeft onze bezoekers duidelijk aan wanneer het misschien te druk is, en indien nodig kunnen we hen vragen om een ​​wandeling te maken in het centrum van Hasselt, wat verfrissend is. Wij hebben niet de bevoegdheid van de politie om bezoekersl te inspecteren.

Winterland Hasselt is een gratis evenement

Maar het personeel van de organisatie loopt vaak rond, let goed op en wijst onze bezoekers op coronamaatregelen als dat nodig is. Ook hebben we als organisatie langdurig overleg met de overheid en gemeente zodat we snel kunnen schakelen en inspelen op nieuwe situaties. De nieuwe coronamaatregelen gaan de komende 3 weken in. Daarnaast vertrouwen wij als organisatie ook op het gezond verstand van onze bezoekers. We raden mensen die ziek zijn hun bezoek aan tot ze hersteld zijn. Winterland Hasselt is een gratis evenement dat je met je identiteitskaart, Covid Safe Ticket (digitale of gedrukte versie) en masker op een veilige, plezierige en comfortabele manier ten volle kunt beleven.

Meer info over Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be.

Winterland Hasselt opent vrijdag - Affiche Winterland Hasselt 2021