...

Sint in de piste 26e editie

Sint in de piste op de grote markt van Sint-Niklaas. Zoals ieder jaar was het deze week weer een drukte van jewelste op de beroemdste en tevens Grootste Grote markt van België. Deze week zag iedereen weer de grote circustent opgetrokken worden op dat grote plein en dat voor de 26e editie van de Sint in de piste. Velen zullen dit plein wel kennen van de vredesfeesten en de verschillende warme luchtbalonnen die naar aanleiding van deze feesten de lucht ingaan. Daardoor is de Grote Markt ook wereldberoemd bij vele internationale ballonvaarders.

Sint in de piste

Wereldniveau, uniek voor Vlaanderen

Maar terug naar de Sint in de piste, dit wordt al 27 jaar georganiseerd, maar is de 26e editie uiteraard verleden jaar niet omwille van Corona. Sint in de Piste behoort tot de grootste circusfestivals in Europa en presenteert acts van wereldniveau, uniek voor Vlaanderen. Een anderhalf uur durend spektakelprogramma waarbij klassiek circus in een modern jasje wordt gestopt. Prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een groot live circusorkest, een vrolijk showballet, vinnige musicalartiesten en tal van verrassingen zorgen voor een onvergetelijk feest. En natuurlijk zijn ook de goede Sint en vele Zwarte Pieten opnieuw van de partij …

Sint in de piste

Wereldacts in een high-end infrastructuur

Sint in de Piste presenteert zijn wereldacts in een high-end infrastructuur. Rondom de piste bevindt zich een tribune met 2079 comfortabele vaste klapzitjes, aangevuld met 204 exclusieve logeplaatsen vlakbij de actie. Een volledig houten vloer zorgt voor een perfecte toegankelijkheid en aangename sfeer, ondersteund door een optimal verwarmingsinstallatie. De tenten zijn voorzien van de modernste showtechnieken om uw circusbeleving tot een visueel hoogstaand pareltje te maken.  Bovendien biedt de omvang en inrichting van deze tent de mogelijkheid om de technisch meest veeleisende circusacts te programmeren. Kortom, een echte circuskathedraal. Klaar voor spannende actie en de ultieme circuservaring.

Sint in de piste

Recept voor chocolade kwijt

De kinderen genoten van het spektakel, tussen de acts door was er een intermezzo van de hoofdpiet met de huishoudster Pita en de hoofdkok. Zij hadden een groot probleem want zij moesten voor de Sint chocolade maken, maar ze hadden geen recept. Of ze het recept uiteindelijk vinden en of ze de chocolade kunnen maken kan je zelf nog gaan ontdekken vandaag nog om 14.00 uur en 17.00 uur. en volgende Zaterdag 27 november 2021 – 10.30 uur, 14.00 uur en 17.00 uur. Zondag 28 november 2021 – 17.00 uur. Donderdag. Voor de prijs hoef je dit avontuur zeker niet te missen 12 en 15€ reservatie inbegrepen. De voorstelling zelf duurt 90 min. zonder pauze.

Sint in de piste

Info: www.sintindepiste.be

Nieuw is ook het concept “Wintercircus” Dat kan je donderdag 25 november éénmalig terecht in dezelfde tent. Dan is het een circusshow zonder Sinterklaas, exclusief voor iedereen vanaf 12 jaar. Deze voorstelling zit vol wereldacts en is uniek in Vlaanderen 120 minuten lang een circusbeleving  van topkwaliteit. Nostalgisch, maar ook verrassend eigentijds. Gepresenteerd in 1 van de grootste circustenten in Europa. Een origineel cadeau om jezelf en anderen te verwennen.

Sint in de piste

Info: www.wintercircusvlaanderen.be

CIRCUSTENT, Grote Markt – Sint-Niklaas Donderdag 25 november 2021 – 20 uur