...

Waarom de vraag naar slimme rolgordijnen alsmaar toeneemt

Waarom de vraag naar slimme rolgordijnen alsmaar toeneemt

Slimme mensen wonen in een slim huis. Met lampen die je kunt dimmen via een gesproken commando bijvoorbeeld. Of een thermostaat die de woning automatisch aangenaam warm maakt voordat je thuis arriveert van je werk. Er is ook veel vraag naar slimme raamdecoratie. Hier zijn vijf redenen waarom de vraag naar rolgordijnen blijft toenemen.

Waarom de vraag naar slimme rolgordijnen alsmaar toeneemt

1. We besteden meer tijd in huis

Het is niet nodig om uit te leggen waarom we de laatste jaren meer tijd in huis doorbrengen. Naast verplichting door lockdowns zijn we onze eigen woning ook meer gaan waarderen. In plaats van luxe vakantiereizen gaan we de zolder aanpakken of de tuin opnieuw inrichten. Slimme rolgordijnen spelen een rol bij ons woongenot. Stel de gordijnen in met een tijdschakelaar of koppel er een lichtsensor aan die ziet als de zon ondergaat. Op de website van PoweredBlinds zie je precies wat er allemaal mogelijk is.

2. Het leven wordt eenvoudig

Wat je ook op bovenstaande website zult ontdekken is het gebruiksgemak van slimme gordijnen. Zo kun je via slimme luidsprekers met je stem de raamdecoratie bedienen. Of de verlichting, de verwarming en al die andere apparaten voor je smart home. Het zijn zaken die voor de meeste mensen niet essentieel zijn, je went er wel heel snel aan. Als je met de borden uit de keuken naar de kamer loopt zeg je “Hey Google, doe de lamp uit” en het licht in de keuken wordt uitgeschakeld. Het zijn de kleine dingen die het leven nét wat eenvoudiger maken.

3. Voel je veilig in eigen huis

Naast comfort kan slimme raamdecoratie je ook een veilig gevoel geven. Zo kun je de raamdecoratie automatisch laten sluiten als het donker wordt. Dit reduceert inkijk en de woning lijkt bewoond, ook als je op vakantie bent. Als het rookalarm in werking treedt dan laat je alle gordijnen in huis automatisch openen voor optimaal zicht. Dit soort mogelijkheden verhogen de veiligheid in huis.

4. Behoefte aan beter slapen

Je leest het goed, er staat ‘beter’ slapen niet ‘meer’ slapen. De kwaliteit van onze nachtrust gaat achteruit. Door stress op het werk, mobieltjes in bed of een kersverse baby die weer begint met huilen. Ook licht van buiten kan een oorzaak zijn. Op de lange dagen komt de zon op voordat je op wilt staan, in de nacht is er veel kunstlicht. Met een verduisterend plissegordijn op de slaapkamer los je dit eenvoudig op. Het materiaal laat geen licht door, met een elektrisch bedienbaar systeem slaap je als nooit tevoren.

5. Luxe decoratie in de woning

De verduisterende plissegordijnen in de slaapkamer zijn vooral praktisch, met je ogen dicht kun je niet voldoende waarderen hoe decoratief ze zijn. Uiteraard is deze raamdecoratie ook geschikt voor in de huiskamer. Plissegordijnen zien er mooi uit met dat bijzondere relief, in combinatie met een slim systeem geniet je er nog langer van. Want zonder koordjes hoef je de gordijnen niet aan te raken. Ze hangen altijd recht, worden minder snel vuil en het mechanische deel slijt minder snel. Zo geniet je langer van luxe in huis.