...

Eerbetoon van Nonkel Tony

Eerbetoon van Hans Van Cauwenberghe

Eerbetoon van Nonkel Tony (Hans Van Cauwenberghe) : ”Boeren herkennen zich hierin en zijn geëmotioneerd omdat de tekst zo goed hun pijn verwoordt.” Een wijnvat vol liefde en enkele gebruiksvriendelijke cabaretvoorstellingen. Dit is het muzikale verhaal van oom Tony. Hij is een veelzijdig acteur, scenarioschrijver en schrijver en de andere zelf van de 50-jarige Hans van Kauwenberghe, we kennen hem nog van van zijn rol in o.a. ‘Salamander’, ‘Niet Schieten’, ‘De Bende van Jan De Lichte’ en nog een massa films en series. Oom Tony brengt hulde aan alle boeren met zijn nieuwe single “Den Boer”. ”Ik liet het aan enkele boeren horen man, die waren geëmotioneerd.

Eerbetoon Den Boer

Ontroerende en bijzondere videoclip

Het werd herkend omdat de tekst van dit nummer hun pijn goed uitdrukt”, zegt Nonkel Tony. Samen met de even ontroerende en bijzondere videoclip is “Den Boer” een mooie uitbreiding van het toneelstuk “Boeren”, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hans Van Cauwenberghe en Erik Vlaminck creëerde en waar ook Gert Jochems en Katrien Pierlet van Moment Tongeren aan meewerkten. De dochter van Katrien is overigens het meisje dat de hoofdrol speelt in de aangrijpende videoclip van ‘Den Boer’. “Ik voel nog steeds de ruwe, geelbruine, enorme handen van de boer uit Gottem in mijn kinderhand. Hij nam me mee naar het pasgeboren kalfje, liet zijn aardappelen zien en we plukten appels en peren.

Eerbetoon aan alle boeren

Hij was erg onder de indruk omdat ik besefte hoe hard hij moest werken om de natuur in mijn leven te brengen”, zegt Hans Van Cauwenberghe, die met “Nonkel Tony” de nieuwe single “Den Boer” opnam en uitbracht als eerbetoon aan alle boeren. “We werkten samen met Erik Vlaminck om “Boeren” te maken, een drama over het conflict tussen het enthousiasme van kleine boeren voor handel en klimaatzorg en moderne landbouw vol kapitaal. Voor boeren is dit geen gemakkelijk tijdperk: de prijzen die ze krijgen zijn 30 jaar niet gestegen en de vergoedingen die we in supermarkten moeten betalen zijn veel hoger. Boeren verdienen echt meer respect, ik wil “Den Boer” gebruiken om de betekenis uit te drukken.

Eerbetoon Den Boer

Boerensyndicaat en de boeren zijn blij en enthousiast

Na mijn boekvoorstelling in de Binckelhoeve, speelde ik het nummer voor het eerst. De reacties waren overweldigend. Vooral bij de boeren, omdat ze zich eindelijk erkend voelden. Ze zijn erg emotioneel, omdat de woorden hun pijn uitdrukken. Ik zie de aanwijzingen van de blik in hun ogen en de tranen die van hun wangen vallen van tijd tot tijd. Dit maakt me ook erg emotioneel. Weet je: acteurs en muzikanten, ik denk gewoon dat het iets met boeren te maken heeft. Net als zij werken we niet, maar we hebben een gemeenschappelijke passie vandaar ook dit nummer zegt Hans geëmotioneerd. Algemeen Boerensyndicaat (vzw ABS) en de boeren zijn blij en enthousiast over de nieuwe single van Nonkel Tony.

Onderdeel van theater aan Zee

Boer en ABS-voorzitter Hendrik Vandamme: “Afgelopen zomer speelde Hans dit toneelstuk in mijn voormalige koestal als onderdeel van theater aan Zee. Ik was meteen verkocht voor zijn slotlied. Dit deed hij als ode aan alle boeren, en was een waar eerbetoon aan alle boeren.  Hardwerkende boeren zorgen door hun harde werk ervoor dat er mooie en lekkere dingen op ons bord verschijnen. De tijd is ook moeilijk voor hen, en ze hebben het niet altijd makkelijk. “Den Boer” is een eerbetoon tot de schoonheid van boerenhandel, en daar zijn we heel tevreden mee. Het boerenwerk van dag na dag verdient echt meer respect. Dit lied past perfect bij onze #boerzktrespect beweging. We zijn erg blij Hans te ondersteunen bij het verspreiden van dit lied.”

De nieuwe single ‘Den Boer’ van Nonkel Tony verscheen op Clusterpark-music en is nu digitaal beschikbaar op alle platformen.

Foto Hans Van Cauwenberghe: House Of Entertainment